Landslagen i gymnastik inledde året på Bosön

En bild

Under fyra dagar har landslagen i gymnastik haft ett gemensamt läger på Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön på Lidingö.

Ett nytt mästerskapsår har precis dragit igång för landslagen i kvinnlig artistisk gymnastik, manlig artistisk gymnastik, trampolin, DMT och rytmisk gymnastik, och året inleddes med ett gemensamt läger på Bosön. Det blev fyra intensiva dagar som innehöll mycket träning, men även intressanta och viktiga föreläsningar om antidoping, skador och balansen mellan belastning och återhämtning. En del tid gick även åt till screening, utprovning av den nya landslagskollektionen och fotografering.

Under lördagskvällen fick gymnasterna chansen att testa på varandras discipliner. Det blev en uppskattad aktivitet som bjöd på mycket skratt, men även fin samverkan mellan de olika landslagen. Lägrets fjärde och sista dag innehöll medieträning för seniorer och tränare, och PEAK i gymnastik för juniorerna innan det vid lunch var tack och hejdå för denna gång.

Landslagen i artistisk gymnastik 2023

Landslagen i manlig och kvinnlig artistisk gymnastik 2023.

landslaget i rytmisk gymnastik 2023

Landslaget i rytmisk gymnastik 2023.

Trampolin och DMT

Träning på Bosön för landslaget i trampolin och DMT.

Landslagscheferna Jimmy Ekstedt och Mats Mejdevi är båda nöjda med helgen.

- Allt har flutit på mycket bra tack vare det jobb som förbundet lagt ner inför helgen. Sammanfattat ett roligt läger med bra träning och fin samverkan mellan landslagen, särskilt när de fick testa på varandras discipliner, säger Jimmy Ekstedt, landslagschef för rytmisk gymnastik, trampolin och DMT.

- För landslagen i artistisk gymnastik har träningarna i Åkeshov fungerat super och som helhet är gymnasterna mer förberedda såhär tidigt på året jämfört med hur det såg ut förra året. Framtiden ser ljus ut! Säger Mats Mejdevi, landslagschef för manlig och kvinnlig artistisk gymnastik.

Följ landslagen under årets mästerskap som du hittar här.

Publicerad: 2023-01-15

UPPTÄCK MER