GCF Uppsala dominerade i grenfinalerna på SM i rytmisk gymnastik

En bild

Det blev ett medaljregn för GCF Uppsala när grenfinalerna i den rytmiska gymnastiken avgjordes under söndagen. Alla guld gick till hemmaföreningen.

Gårdagens etta och tvåa i mångkampen var de som idag delade på guld- och silvermedaljerna när fyra grenfinaler stod på agendan. Anastasiia Nechitaylo tog hem segern i tunnband och käglor och klubbkompisen Elina Sheremey stod för den bästa prestationen i boll och band. Silvermedaljen i boll tog Josefine Engstrand hem.

Bronsmedaljerna blev det lite mer spridning på. I tunnband kom Linnea Magdeburg, GCF Uppsala trea, i boll gick bronset till Tiara Nziza, Stråssa GF och Nova Nyqvist, GF Energo tog bronset i käglor och band.

Uppsala drog även det längsta stråt i klassen Duo/tri där Hanna Stenhammar/Alice Rannström, var bäst i dagens final. Två par från Stråssa tog de övriga två medaljplatserna.

- Gårdagens SM i mångkamp bjöd på spänning, nervositet, glädje och fantastisk RG och dagens grenfinaler var inte sämre de. Alla våra gymnaster kämpade och gjorde sitt allra yttersta för att prestera på topp och vi fick se många fantastiska prestationer på tävlingsgolvet. Hela SM-arrangemanget flöt på utan några större missöden och vi kan nu andas ut lite och njuta av framgångarna innan det är dags att jobba vidare mot nya mål. Vi åker inom kort med Elina och Josefine till World Challenge Cup i Portugal och efter det är det dags för EM i Budapest för de båda samt Linnea, säger Katarina Söderberg tränare i GCF Uppsala.

Hanna Stenhammar/Alice
Rannström

Tunnband:

 1. Anastasiia Nechitaylo, GCF Uppsala
 2. Elina Sheremey, GCF Uppsala
 3. Linnea Magdeburg, GCF Uppsala

Boll:

 1. Elina Sheremey, GCF Uppsala
 2. Josefine Engstrand, GCF Uppsala
 3. Tiara Nziza, Stråssa GF

Käglor

 1. Anastasiia Nechitaylo, GCF Uppsala
 2. Elina Sheremey, GCF Uppsala
 3. Nova Nyqvist, GF Energo

Band

 1. Elina Sheremey, GCF Uppsala
 2. Anastasiia Nechitaylo, GCF Uppsala
 3. Nova Nyqvist, GF Energo

Duo/trio

 1. Hanna Stenhammar/Alice Rannström, GCF Uppsala
 2. Tiara Nziza/Thanaelle Nziza, Stråssa GF
 3. Lowa Andersson/Hanna Alared, Stråssa GF

Streaminglänk

Resultat en från SM i rytmisk gymnastik hittar du här


Publicerad: 2024-04-28

UPPTÄCK MER