Gruppträning

Gruppträningsverksamhet är en stor verksamhet inom Svensk Gymnastik. Många föreningar, nära hälften av våra medlemsföreningar som är ca 990 till antalet och finns över hela landet - (2018), erbjuder olika gruppträningsformer, vuxengympa och AMT, för unga vuxna, vuxna och seniorer.

Vad är gruppträning?

Gruppträning består av en grupp med personer som tränar tillsammans med en instruktör som ansvarar för passets upplägg och musik. Musiken är en viktig del i gruppträningen, men det finns gruppträningspass där musik inte förekommer eller bara som bakgrundsmusik. Träningen bedrivs både inomhus och utomhus och variationen är stor.

Ofta finns en kort beskrivning av alla pass som finns i föreningen. Många pass består av en uppvärmning, rörlighet, styrka, pulshöjning, nedvarvning och stretch. Det finns pass som fokuserar enbart på styrka eller kondition, alternativt enbart danssteg osv. Läs gärna mer om våra olika gruppträningsinriktningar.

Det finns fler fördelar med att träna i grupp inom Svensk Gymnastik:

- Det finns många föreningar över hela landet
- Föreningen finns ofta nära där du bor
- Erbjuder bra träning till ett bra pris i en välkomnande miljö
- Du kan om du vill vara med och påverka föreningens inriktning och olika aktiviteter
- Föreningar har ofta fler verksamheter som fler i familjen kan ta del av
- Det finns också en social gemenskap i föreningslivet som är mycket värdefullt för många

Bli en del av Svensk Gymnastik och varumärket Gymmix

Läs mer om Gymmix, som är Gymnastikförbundets egna varumärke inom gruppträning, och hur er förening kan bli en Gymmix-förening.