Om oss

Vi är en av Sveriges största idrottsorganisationer med 245 000 aktiva medlemmar i 1100 föreningar. Inom Gymnastikförbundet Öst, som omfattas av Stockholms- och Gotlands län finns 135 föreningar och 45 000 medlemmar.

Vår verksamhetsidé
Svensk Gymnastik har många ansikten. Rolig och lekfull träning i ständigt nya former. Tävlingsutmaningar för dem som vill mer. Olika men ändå lika - den egna kroppens rörelser i centrum. God hälsa och välbefinnande genom rörelse, gemenskap och personlig utveckling - det är Svensk Gymnastik. Hos oss är alla välkomna.

Alla är välkomna
Alla är välkomna till oss - unga och gamla, motions- och tävlingsföreningar, stora och små gymnastikföreningar, tjejer och killar, kvinnor och män. I medlemsföreningarna finns glädje, värme, gemenskap och friskvård till motionärer och gymnaster i alla åldrar, lättillgängligt och prisvärt - nära dig.

Barn- och ungdomsgymnastik i form av lekfull, motorisk träning, skapar grunden för ett aktivt liv som motionär eller inom tävlingsgymnastik och andra idrotter. De flesta av våra många medlemmar ägnar sig åt motionsgymnastik. Av våra 245 000 medlemmar har 45 000 tränings- och tävlingsförsäkring, de flesta inom truppgymnastiken. Vi är också en av idrottens största kvinnoorganisationer - ungefär 73 procent av våra medlemmar är kvinnor.

Utbildning i fokus
Gymnastikförbundet har en mycket omfattande utbildningsverksamhet, som genomförs lokalt i Gymnastiksförbundets regioner. Där utvecklar vi ledare, gymnaster och motionärer till rörelse på alla nivåer.

Tillsammans med Lillsved, Gymnastikförbundets egen idrottsfolkhögskola, vill vi vara en viktig resurs i ett samlat folkhälsoarbete både på nationell, regional och lokal nivå.

Välkommen till oss!