Hoppa till sidans innehåll

Manlig artistisk gymnastik


Landslaget i MAG består av:

- Juniorlandslag (13-18 år)
- Seniorlandslag (18 år och äldre)

Landslagsåret 2020

Seniorlandslaget fortsätter 2020 en stor satsning med hjälp av förbundssponsoren Catea (läs mer via menyn). Året innebär stort lagfokus för både junior och senior som följer samma säsongsstruktur med gemensamma mästerskap. Medverkan med fulla lag för både junior och senior sker på Nordiska Mästerskapen och förhoppningen och prognosen är att även lagmedverkan i båda ålderskategorier kan uppnås på Europeiska Mästerskapen. Under sommaran genomförs Olympiska Spelen i Japan där Sverige, genom David Rumbutis, har uppnått en kvalplats. Slutgiltig uttagning sker först i maj utifrån kriterier uppsatta av Sveriges Olympiska Kommitté (som avgör och ansvarer för svensk medverkan).

Mästerskap

  • NM/Junior-NM, 15-16 april på Island
  • EM/Junior-EM, 24-31 maj i Azerbaijan
  • OS, 25 juli - 1 augusti i Japan

Träningssamlingar och internationella tävlingar

Som förberedelse inför samt för uttagning till mästerskap samlas landslaget under ett flertal läger under året. Enstaka samlingar i början av året genomförs gemensamt för junior och senior för att sen övergå till tävlingsförberedande samlingar för de som tas ut för mästerskapsmedverkan. Som komplement till dessa samlingar kan landslagsgymnaster även tas ut för medverkan i flertalet internationella tävlingar i syfte att uppnå kvalpoäng och ökat erfarenhet. Slutligen planeras landskamp mot 2-3 andra länder samt utlandsläger för att få inspiration från träning i en annan miljö med gymnaster på högre nivå. Respektive mästerskap uppdateras under rubriken "Mästerskap och evenemang".

Uppdaterad: 03 MAJ 2018 13:05 Skribent: Emelie Berglund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved