EM

Kvinnlig artistisk gymnastik

Landslaget i kvinnlig artistisk gymnastik består av:

  • Juniorlandslag (13-15 år)
  • Seniorlandslag (16 år och äldre)

Landslagsåret 2024

På seniorsidan innebär året både ett individuellt fokus med en världscupsserie i början på året samt lagfokus mot EM senare under våren, som i år inriktas både på lag- och grentävlingar. Världscuperna samt EM fungerar som sista kvalificering mot OS i Paris 2024. NM, landskamper och andra internationella tävlingar kommer fungera som förberedande tävlingar för seniorlandslaget mot EM. Under 2024 går inget VM (pga OS-år) därmed ligger tävlingsperioden för seniorerna centrerad till vår och sommar.

På juniorsidan är det både JNM och JEM som är huvudfokus under 2024 med internationella tävlingar under året både som förberedande tävlingar inför mästerskapen men också för att skapa större internationell erfarenhet för juniorlandslaget framåt.

Mästerskap

  • NM och JNM i Norge, 6-7 april
  • EM och JEM i Rimini, Italien, 2-5 maj
  • *OS i Paris, Frankrike, 27 juli-5 augusti

* Endast aktuell vid eventuell kvalifikation via världscuper under våren.

Träningssamlingar och internationella tävlingar

Som förberedelse inför samt för uttagning till mästerskap samlas landslaget tillsammans för ett flertal läger och Checkpoints. Landslagsgymnaster kan tas ut för medverkan i internationella tävlingar på olika nivåer i syfte att få internationell erfarenhet. Samlingarna under våren handlar om att förbereda gymnasterna maximalt inför ovanstående mästerskap. Utöver detta tillkommer internationella utbyten i form av samlingar och tävlingar (landskamper).