Hoppa till sidans innehåll

Rytmisk gymnastik


Landslaget består av:

- Juniorlandslag (13-15 år)
- Seniorlandslag (16 år uppåt)

Fokus 2019

Årets fokus är att stötta gymnaster och föreningar i processen att uppnå kvalifikation till EM och VM genom medverkan på flertalet internationella tävlingar. Kvalifikation till det första Junior-VM som går under sommaren är ett annat fokus. I övrigt handlar det om fortsatt fokus på att öka poängen på tävlingar genom svårighetshöjning utifrån reviderat CoP men främst genom höjning av kvalitet och säkerhet i utförande.

Landslagsåret 2019

Mästerskap

  • EM, 16-19 maj i Azerbajdzjan
  • Junior-VM, 19-21 juli i Ryssland
  • VM, 16-22 september i Azerbajdzjan

Träningssamlingar och internationella tävlingar

Fokus ligger på att stötta tävlingsmedverkan, varför antalet träningssamlingar blir färre under 2019, men även fokuserat på eventuella uppladdningsläger inför mästerskap. De samlingar som genomförs planeras att ha tydliga syften och förutom mästerskapsfokus även ha fokus på att förbättra specifika kvaliteter hos samtliga landslagsgymnaster. Respektive mästerskap uppdateras under rubriken "Mästerskap och evenemang". Under året planeras för att en utländsk meriterat tränare medverkar vid ett eller flera tillfällen.

Uppdaterad: 03 MAJ 2018 13:05 Skribent: Emelie Berglund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved