Alva Svennbeck - RG

Rytmisk gymnastik

Landslaget 2024

RG-landslaget består av fem seniorgymnaster och fyra juniorgymnaster. Vid fina prestationer och resultat under vårens nationella tävlingar kan landslaget fyllas på under året med ytterligare en senior och max två juniorer.

Landslagsåret 2024

Landslagets fokus under våren 2024 är uttagningar och förberedelser inför de Nordiska Mästerskapen i Finland i mars. Landslaget ska jobba för att stärka teamkänslan och utvecklas på individnivå för att bygga ett så start landslag som möjligt inför JNM och NM.

Våren kommer innehålla många internationella tävlingar och seniorlandslaget ska representera Sverige på Grand Prix i Estland, World Cup i Bulgarien samt World Challenge Cup i Portugal. I maj är det Europeiska Mästerskapen i Budapest, Ungern. Där stärvar vi efter att delta med ett lag på tre seniorer som ska visa upp stark svensk gymnastik. Utöver de större internationella tävlingarna och mästerskapen kommer landslaget även tävla en FIG tävling i Ungern.

Samlingar/aktiviteter

Året startar med ett landslagsläger tillsammans med övriga discipliner på Bosön på Lidingö. Där blir det föreläsningar som varvas med träning, checkpoints och screening.

I februari blir ett förberedande NM läger och i sommar planeras ett läger på Lingvallen med internationella gästtränare. Under hösten blir det betydligt färre tävlingar och fokus kommer ligga på att implementera det nya tävlingsreglementet som träder i kraft 2025.

Mästerskap 2024

  • JNM/NM i Helsingfors, Finland, 8-10 mars
  • EM i Budapest, Ungern, 22-26 maj

Mästerskap 2025

  • EM i Tallin, Estland (juni)
  • VM i Rio de Janeiro, Brasilien (augusti)