GULD och SILVER i parkour på the World Games

Miranda och Elis håller i svenska flaggan

I går kväll inleddes The World Games för parkouren och det blev en helt fantastisk start med guld till Miranda Tibbling i speed och silver till Elis Torhall i freestyle.

Miranda har varit helt suverän i grenen speed under vårens tävlingar och hon visade återigen hur bra hon är. Miranda vann med marginal både kval och final i Birmingham USA. Silvret gick till Noa Man från Nederländerna och bronset gick till Hikari Isumi från Japan.

- Jag är i chock, jag kan fortfarande inte tro det. Jag är så glad och stolt, sa Miranda in en intervju efter tävlingen.

Elis första tävlingsdag var i freestyle och han låg trea efter kvalet. Med ett spektakulärt finalrun, som gav tävlingens klart hösta jubel, lyckades han förbättra poängen och klättra i resultatlistan. I sitt första World Games tog han hem silvermedaljen efter greken Ioakeim Theodoridis. Bronset gick till Jeremy Lorsignol från Belgien.

- Jag är lite småskadad och dras med en förkylning, så det var tufft mentalt. Jag är så glad att jag tog mig hit, berättade Elis i en intervju före finalen.

Sent i kväll fortsätter parkourtävlingarna i Birminghamn. Då tävlar Miranda i freestyle.

Miranda och Elis biter i sina medaljer

Publicerad: 2022-07-11

UPPTÄCK MER