Miranda Tibbling tar sin andra medalj i parkour på the World Games

Miranda med silverpokal

Efter gårdagens guld i speed var det idag dags för freestyletävlingen i parkour i Birmingham. Miranda Tibbling fortsatte att imponera och tog i tuff konkurrens hem silvermedaljen.

Miranda tog sig enkelt till final efter ett bra första run som var det tredje bästa i startfältet. I finalen visade hon upp ett svårt och explosivt program som med poängen 21.0 resulterade i henne andra medalj - ett silver. Vann tävlingen gjorde den suveräna Noa Man från Nederländerna som med dagens svåraste program fick poängen 24.0. Bronset gick till japanskan Hikari Izumi med poäng 19.0. Det innebär att det var samma tre tjejer som fick kliva upp på prispallen i både speed och freestyle.

- Jag gav allt idag och är superstolt över min insats. Vi visade än en gång att Sverige är bäst i parkour, kommenterar Miranda dagens silver.

När det första World Games i parkour summeras kan vi konstatera att Miranda Tibbling och Elis Torhalls fantastiska prestationer innebär att de tar med sig ett guld och två silver hem till Sverige och att de efter två strålande världscuper tidigare i år fortsätter att etablera sig i världstoppen.

Båda två tycker att det ska bli skönt med ett längre tävlingsuppehåll efter vårens och sommarens alla tävlingar och ser nu fram emot att få bra grundträning. Miranda ser fram emot att ”levla upp” sina tricks och Elis tycker att det ska bli skönt att kunna träna mer och inte missa så mycket träning på grund av resor och tävlingar.

Elis och Miranda vid en parkourbana

Elis och Miranda, The World Games 2022!

För gymnastikens del fortsätter tävlingarna den 15 juli med DMT (dubbel mini trampolin) med Lina Sjöberg och Jonas Nordfors.

Alla resultat hittar du här

Här hittar du hela tävlingen

Läs mer om The World Games här

Publicerad: 2022-07-12

UPPTÄCK MER