VM-GULD till Miranda Tibbling

En bild

Idag har det genomförts finaler i det första världsmästerskapet i parkour och Miranda Tibbling tog hem en guldmedalj till Sverige.

Dagen inleddes med semifinaler i speed där Miranda Tibbling med ett högt tempo och bra flyt enkelt tog sig vidare till finalen. I finalen med sex deltagare lyckades Miranda återigen göra ett strålande run som placerade henne med stor marginal högst upp på pallen. Med VM-guldet bärgat visar hon att hon verkligen är bäst i världen i grenen. Hon är sedan tidigare i år totalsegrare i världscupen.

- Jag var extremt nervös. Men alla skrek och hejade på och jag hade fullt fokus. Tror aldrig jag har gjort ett så snabbt run någon gång, sa en mycket glad Miranda och fortsätter:

- Det här är ett kvitto på allt hårt arbete jag har lagt ner, att det var värt det.

Miranda i steg på parkourbana

Snabbast i finalen. Miranda Tibbling vinner VM-guld. Foto: FIG

I morgon kvalar Miranda i freestyle.

- Det här blev en bra boost inför i morgon. Jag känner mig redo!, avslutar Miranda.

Elis Torhall satsade högt

I natt svensk tid kvalade Hannes Larsson och Elis Torhall sig till finalen i freestyle. Båda kör svåra runs och hade små detaljer att slipa på inför finalen. Hannes var först ut. Han körde riktigt bra och slutade på en härlig sjätte plats på detta första VM. Elis började mycket bra. Han satsade hårt och gick för vinst, bland annat genom att köra en trippel volt från räcket i början av sitt run. Den gick inte riktigt som väntat och efter en misslyckad landning fick han tyvärr avbryta tävlingen. VM-guldet gick till greken Dimitrios Kyrsanidis.

- Superkul, jag hade gärna sett en bättre placering men det är VM i Japan och jag är supernöjd med min prestation, säger Hannes.

Hannes hälsar på åskådare, parkourbana i bakgrunden. 

Hannes Larsson, supernöjd med prestationen på VM! Foto: FIG.

-Jag är glad att jag testade, det var en risk, en chansning, med jag är glad att jag körde ändå, sa Elis direkt efter tävlingen.

Elis Torhall mitt i hopp från ställning

Elis Torhall satsade allt! Foto: FIG

I morgon söndag fortsätter VM med kval och finaler i freestyle för damer, där Miranda Tibbling deltar, samt kval och finaler i speed för herrar. Där har vi inga deltagare från Sverige. Tävlingarna sänds i SVT och startar klockan 07.00.

Här hittar du alla resultat från tävlingen

Publicerad: 2022-10-15

UPPTÄCK MER