Hoppa till sidans innehåll

Truppgymnastik


Trupplandslaget består av 6 olika landslag:

Seniordam, seniorherr, seniormixed (bild från 2018)

Juniordam, juniorherr, juniormixed (bild från 2018)

Landslagsåret 2021

Trupplandslagets huvudfokus är uttagningen till, förberedelserna fram mot samt själva medverkan på de Europeiska Mästerskapen för junior och senior. EM skulle ha gått 2020 men har flyttats till 2021 pga situationen med Covid.

Seniorlandslagen strävar mot att befästa Sveriges position som ledande inom TeamGym och juniorlandslagen har ett mer långsiktigt och utvecklingsorienterat fokus. Samtliga landslag arbetar med utgångspunkt i att fokus på den egna insatsen och prestationen är vägen till framgång och att denna går före kortsiktig resultatorientering.

Mästerskap

  • EM/Junior-EM (tid och plats oklart i dagsläget)

Samlingar/aktiviteter

Förberedelserna påbörjades redan inför januari 2020 där den första bruttotruppssamling genomfördes. Framför oss har vi nu resan att gå från bruttotrupp till uttagna landslag. Det exakta processen och när i tid insatser och samlingar kan och bör genomföras är i nuläget oklart och fastställs först når tid och plats för EM är fastlagt. Fram till dess är fokus på träning och utveckling i hemmamiljön i den utsträckning det är möjligt. 

Kapacitetsanalys

Under våren kommer ett större arbete att presenteras. Januari-mars 2020 genomfördes omfattande fystester inom rörlighet, styrke, spänst, snabbhet och kondition. Medverkande var alla i bruttotruppen som önskat medverka och testerna genomfördes vid flera tillfällen och på flera platser i landet i samarbete med Riksidrottsförbundets Elitavdelning. Arbetet gjordes i kombination med ett D-uppsatsarbete inom idrottsvetenskap som inom kort förhoppningsvis leder till publicering av en vetenskaplig artikel. En rad  genomförs på flertalet platser i landet med alla bruttotruppsgymnaster som sagt ja att ingå i studien. Det är målet att efter genomfört landslagssatsning, i slutet av 2020, kunna presentera fakta kring delkapaciteterna och därmed en tydligare bild av de fysiska krav som ställs på dagens elitaktiva.

Uppdaterad: 30 AUG 2018 11:03 Skribent: Emelie Berglund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved