Hoppa till sidans innehåll

Truppgymnastik


Trupplandslaget består av 6 olika landslag:

Seniordam, seniorherr, seniormixed (bild från 2018)

Juniordam, juniorherr, juniormixed (bild från 2018)

Landslagsåret 2020

Trupplandslagets huvudfokus är uttagningen till, förberedelserna fram mot samt själva medverkan på de Europeiska Mästerskapen för junior och senior. Seniorlandslagen strävar mot att befästa Sveriges position som ledande inom TeamGym och juniorlandslagen har ett mer långsiktigt och utvecklingsorienterat fokus. Samtliga landslag arbetar med utgångspunkt i att fokus på den egna insatsen och prestationen är vägen till framgång och att denna går före kortsiktig resultatorientering.

Mästerskap

  • (Junior-NM för föreningslag, 18 april i Danmark)
  • EM/Junior-EM, 14-17 oktober i Danmark

Samlingar/aktiviteter

Våren består av en bruttotruppssamling i januari och i övrigt fokus på träning och utveckling i hemmamiljön. Uppföljning med alla i bruttotruppen sker genom två videoinskick samt fokus på prestationer under vårens tävlingar till och med SM. Uttagning till de 6 landslagen sker direkt efter SM. Första träffen med de uttagna landslag genomförs i slutet av juni för att sen intensiveras under perioden augusti-oktober. Totalt sett kommer landslagen att ha 5 samlingar mellan SM och EM, samtliga gemensamma för junior och senior och samtliga på Lingvallen.

Kravanalys

Under våren kommer ett större arbete att genomföras med fokus på gymnasternas fysiska delkapaciteter. Insatsen genomförs i samarbete med Riksidrottsförbundets Elitavdelning och görs i kombination med ett D-uppsatsarbete inom idrottsvetenskap. En rad fystestar (rörlighet, styrke, spänst, snabbhet och kondition) genomförs på flertalet platser i landet med alla bruttotruppsgymnaster som sagt ja att ingå i studien. Det är målet att efter genomfört landslagssatsning, i slutet av 2020, kunna presentera fakta kring delkapaciteterna och därmed en tydligare bild av de fysiska krav som ställs på dagens elitaktiva.

Uppdaterad: 30 AUG 2018 11:03 Skribent: Emelie Berglund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Gymnastikförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info

GYMNASTIKSHOPPEN

Webbshop

PARTNERS

 Pensum logotyp Vera Sport logotyp Catea logotyp Svedea logotypunisport logo Svenska Spel Craft NeH Folkspel logotyp Scandic

FOLKHÖGSKOLAN LILLSVED

Lillsved