Truppgymnastik

Trupplandslaget består av 6 olika landslag:

  • Senior dam, senior herr, senior mix
  • Junior dam, junior herr, junior mix

Landslagsåret 2024

Trupplandslagets huvudfokus är uttagningen till, förberedelserna fram mot samt själva medverkan på de Europeiska Mästerskapen för juniorer och seniorer 2024.

Seniorlandslagen strävar mot att befästa Sveriges position som ledande inom TeamGym och juniorlandslagen har ett mer långsiktigt och utvecklingsorienterat fokus. Samtliga landslag arbetar med utgångspunkt i att fokus på den egna insatsen och prestationen är vägen till framgång och att denna går före kortsiktig resultatorientering.

Samlingar/aktiviteter

I mars 2024 genomförs samlingar med bruttotruppen. Det kommer vara regionala samlingar på helger. Innan samlingarna föväntas gymnasterna lära sig en del koreografi från filmer. Bruttotruppgymnasterna kommer under våren sedan att ha avstämningar via filminskick.

Efter SM 2024 tas landsalgen ut och därefter drar landslagssamlingarna och finslipnadet mot EM igång. Som landslagsgymnast förväntas du delta på samtliga samlingar med landslaget. Ett stort fokus på träning och utveckling i hemmamiljön är en viktig del i landsalsgarbetet framåt.

Mästerskap 2024

  • JEM och EM i Baku, 16-19 oktober 2024