Truppgymnastik

Trupplandslaget består av 6 olika landslag:

  • Senior dam, senior herr, senior mix
  • Junior dam, junior herr, junior mix

Landslagsåret 2023-2024

Trupplandslagets huvudfokus är uttagningen till, förberedelserna fram mot samt själva medverkan på de Europeiska Mästerskapen för junior och senior.

Seniorlandslagen strävar mot att befästa Sveriges position som ledande inom TeamGym och juniorlandslagen har ett mer långsiktigt och utvecklingsorienterat fokus. Samtliga landslag arbetar med utgångspunkt i att fokus på den egna insatsen och prestationen är vägen till framgång och att denna går före kortsiktig resultatorientering.

Samlingar/aktiviteter
 

Hösten 2023 kommer man kunna ansöka till landslaget 2024. Ansökan sker via filminskick. I slutet på augusti kommer information om vad ansökan ska innehålla att presenteras. Besked lämnas i december.

I början på 2024 genomförs samlingar med en Bruttotrupp. Det kommer vara regionala samlingar på helger. Innan samlingarna förväntas gymnasterna lära sig en del koreografi från filmer. Bruttotruppsgymnasterna kommer under våren sedan att ha avstämningar via filminskick.

Efter SM 2024 tas landslagen ut och därefter drar landslagssamlingar och finslipandet mot EM igång. Ett stort fokus på träning och utveckling i hemmamiljön är en viktig del i landslagsarbetet framåt.

Mästerskap 2024

  • JEM och EM, hösten 2024

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer