Helena Andersson Melander uttagen till Topp och Talang Tränare

En bild

Idag meddelade Sveriges Olympiska Kommitté att de tagit ut Helena Andersson Melander till sitt tränarprogram Topp och Talang Tränare.

Topp och Talang Tränare är ett långsiktigt utvecklingsprogram med individuellt skräddarsytt och behovsanpassat stöd för utvalda tränare. Helena är en av 23 utvalda tränare.

– Att Helena har valts ut till denna satsning är vi mycket stolta över, men inte förvånade. För Helena har de senaste många åren visat en vilja att konstant utvecklas, samtidigt som hon har uppnått en otrolig insyn och erfarenhet från otaliga mästerskap och över 50 världscupsfinaler. Hon ingår i ett tränarteam som tillsammans håller hög internationell klass och vi är glada att det nu kan vässas ytterligare genom satsningen tillsammans med SOK. Vi är säkra på att satsningen kommer att gynna Helena, landslagsgymnasterna, Eskilstuna GF och Gymnastikförbundet inom flera områden på både kort och längre sikt. Utmaningen är att hinna med allt på dygnets 24 timmar varför vi har en god och tät dialog med SOK så att insatserna skräddarsys och kan passa in, kommenterar Jonas Juhl Christiansen, elitchef på Gymnastikförbundet.

Läs mer om SOKs satsning här.

– Med Janies Ahlströms medverkan i projektet Olympisk Offensiv kvinnliga tränare och nu Helena utvald i denna satsning så har vi all anledning att vara stolta över våra kvinnliga ledare som är verksamma på den högsta sportsliga nivån, avslutar Jonas.

Du kan läsa mer om Janie Ahlström i en tidigare artikel här.

Publicerad: 2024-04-29

UPPTÄCK MER