Wilma Jönsson bäst i Sverige i aerobic gymnastics

Medaljörer SM aerobic gymnastics

Under lördagen genomfördes ett inofficiellt SM i aerobic gymnastics i Järfälla utanför Stockholm. Wilma Jönsson från Trelleborgs Gymnastic & Dance Club vann tävlingen före Alva Larsson och Sarah Caley.

Med endast tre deltagare och från samma klubb blev det ett inofficiellt SM i Järfälla, Men de tre medaljörerna från Trelleborgsklubben stod för fina prestationer. Vann idag gjorde den nyss hemkomna EM-gymnasten Wilma Jönsson på poängen 18.717.

- Det kändes jättebra! Det var jätteroligt att vara på hemmaplan och få en riktig tävling igen. Det var lite nervöst, men det är det väl alltid och det var lite tufft att köra så många rutiner på kort tid, berättar Wilma som även tävlade i Group och i duo & trioklassen.

- Det kändes jämt och bra och jag är nöjd med både prestationen och poängen, det var en av de högsta jag fått, fortsätter Wilma.

För Wilmas del ligger fokus framöver på Svenska Cupen i Vänersborg och sedan förhoppningsvis en internationell tävling i Litauen. Sedan ska nya program övas in på den nya koden som gäller från årsskiftet och det nästa stora målet är EM 2023 i Turkiet.

Wilma delade prispallen med två klubbkompisar. Alva Larsson passerade även hon 18-poängsgränsen och med sina 18.034 tog hon silver och Sarah Caley kom med 16.034 på en tredje plats.

Under dagen genomfördes även ett inofficellt JSM. Med några sena strykningar var det bara två gymnaster som deltog och här vann Ella Sofie Hartman-Petersen följt av Matilda Herrström båda två från Trelleborgs Gymnastics & Dance Club.

Här hittar du resultaten.

Publicerad: 2021-10-02

UPPTÄCK MER