Fin start i seniorprojektet

Senior på plint med hantlar bildtext Seniorprojekt

Seniorprojektet har fått en fin start under våren, med flera inspirerande möten och föreläsningar som syftar till att få fler äldre i rörelse.

En kväll i april delade Helene Åberg från Pixelhouse i ett webinarium med sig av en mängd tips om hur vi kan filma träningspass med mobilen och lägga upp på föreningens hemsida eller streama live.

- Vår upplevelse är att det var många av våra medlemmar som tyckte föreläsningen var bra och kom väl till pass nu i pandemitider, berättar Irene Samuelsson som driver seniorprojektet från Gymnastikförbundet.

Projektet fortsatte med att det den 6 och den 11 maj genomfördes två eftermiddagar med inspiration för våra seniorledare i första hand. Med på dessa träffar fanns även de flesta av våra regionsanställda, gruppträningskommittén, samt några inbjudna från RF/SISU. Det var två mindre gäng som deltog för att vi skulle få testa inspirationspaketet inför en vidare spridning i höst.

- Vi känner oss glada över att vi är i gång! Många upplevde att det var kul att träffas igen och att innehållet var intressant, säger Irene.

Tre inspirationsdagar i höst

Under hösten kommer tre digitala inspirationsdagar att genomföras, vilka kommer ha ett fullmatat innehåll med föreläsningar och diskussioner:

  • Michael Tonkonogi professor i idrottsvetenskap från Högskolan i Falun berättar om Senior Power och hur ska vi träna när vi blir äldre.
  • Livsstilsprofessor Mai-Lis Helénius, Karolinska institutet som bland annat delar med sig av kunskap om hur ser det ut med sittandet och vår fysiska aktivitet i Sverige.
  • Diskussioner kring ledarutveckling och lokaler, två ständigt återkommande frågor. Här får vi input från två medarbetare på Gymnastikförbundet, Helen Åkerman och Daniel Glimvert.

Lägg höstens datum på minnet eller i kalendern, inbjudan kommer i höst.

  • Torsdag den 30 september 13:00 – 16:30
  • Onsdag den 27 oktober 13:00 – 16:30
  • Torsdag den 25 november 13:00 – 16:30

Vill du veta mer, eller har frågor. Hör av dig till Irene Samuelsson, Irene.samuelsson@gymnastik.se

Publicerad: 2021-05-31

UPPTÄCK MER

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer