Inspireras av Bamsegympa

En bild

I Bamsegympan är det bara fantasin som sätter gränser. Övningarna kan utvecklas och varieras, nya kombinationer utmanar barnen när de tagit sig igenom den första övningen. Ta hjälp av barnens kreativitet för att utveckla just ert Bamsegympa-pass. Här kan du inspireras av några övningar för att skapa mer variation och rörelseglädje.

Teddys räkneramsa

En ramsa eller ett rim är alltid roligt då barnen tillslut lär sig ramsan och vet vilken rörelse som förväntas. Det är utvecklande och krävs mycket koncentration att följa instruktioner, men oj vilken glädje när man lyckas ta sig igenom ramsan.

Kan ni tillsammans med barnen hitta på en egen ramsa?

Vargens station

Utmana barnens balans och kroppshållning när ni Bamsegympar med Vargen.

Brums station

Häng med på Brums station där vi tränar smidighet genom att åla, rulla och fånga svansen på kompisarna som springer runt. Att bygga upp en rockringsigloo kräver nästan lika mycket koncentration som att krypa igenom den. Testa att bygga flera på rad och utmana både byggaren och barnen som kryper igenom.

Varva ner med Skalman

En bild

Tanken med barnyoga är att ha roligt och skratta. Yoga ökar flexibiliteten i kroppen och kan ge ökad koordination, balans och koncentration. Med Skalmans Yoga leker vi in yogagrunder.

Skriv ut och sätt upp på kylskåpet för att alltid ha övningarna i närheten: Yoga med Skalman Pdf, 1 MB.

Bamsegympa på Facebook

Vill du ha mer inspiration, diskutera och ha uppdateringar löpande kring Bamsegympa så gå med i någon av våra två grupper på Facebook:

Bamsegympa

Bamsegympaledare