Resultat: Svenska Cupen, Juniorcupen & Rikshoppet 8:an

Under lördag och söndag, 21-22 oktober, genomfördes årets sista tävling inom den nationella stegen för hopprep.

Under lördag och söndag, 21-22 oktober, genomfördes årets sista tävling inom den nationella stegen för hopprep. Äntligen kunde Korpen Lycksele stå som arrangörer, som både 2019 och 2020 skulle stå värd för tävlingen, men där det med anledning av covid genomfördes på alternativt sätt.

Totalt fyra föreningar fanns representerade under helgens tävlingar. Sävar IK, Höganäs GF, Korpen Lycksele och Kämpinge GF, där den sistnämnde var i stor majoritet med sina ca 60 deltagande hoppare.

Kämpinge GF fortsätter dominera prispallen på de flesta grenar i både junior och seniorklassen, men där de också blir utmanade på vissa.

Syskonparet Frida och Ina Murmark fortsätter att prestera individuellt där de båda tar varsitt guld i respektive klass. Frida Murmark i juniorcupen och Ina Murmark i seniorcupen.

I lagtävlingen sticker också två lag ut med höga placeringar i samtliga grenar. För juniorcupen Kämpinge GF lag 11, med hoppare Iva Rehnström, Matilda Odenhag, Madison Stenfeldt, Emmy Wettergren och Frida Murmark. För seniorcupen Kämpinge GF lag 5 med hoppare Ina Murmark, Lova Lindgren, Anna Andersson, Olivia Odenhag och My Husberg.

"Det känns som att hela arrangemanget har flutit på utan större missöden. Vi fick göra någon felsökning kring resultat inom någon gren under lördagen, vilket fördröjde prisutdelningen, men i övrigt har det löpt på bra", säger tävlingsledare Jenny Holmqvist.

Det kyliga vädret i Lycksele erbjöd också besökare från Skåne ett fantastiskt norrsken under lördagskvällen. För idrott handlar ju om så mycket mer än bara prestationer och resultat - det skapar minnen och upplevelser för livet.

Resultat

SC, JC &RH8
SC, JC & RH8

Publicerad: 2023-10-23

UPPTÄCK MER