Bronsmedalj i synkron trampolin för Sjöberg/Lemoine

Lina och Alva visar upp bronsmedaljer

På världscupen i portugisiska Coimbra tog Lina Sjöberg och Alva Lemoine brons i den synkrona hoppningen!

Efter en strålande kvaltävling där Lina Sjöberg, Uppsala GF, levererade den bästa hoppningen i tävlingen gick det inte som hon ville i finalen. Hoppet blev alldeles för långt och poängen 23.900 räckte inte för att ta henne vidare i finalens andra omgång. Lina slutade sexa och finalen vanns av spanjorskan Melania Rodriguez.

Linus Oledal, Västra Frölunda GK, hade en lite sämre dag i sin DMT-final. Den första delen i kombinationen blev lite lång, vilket medförde att han kom in fel i den andra delen och underroterade hoppet. Med poängen 21.600 slutade Linus sjua i finalen som vanns av portugisen Tiago Sampaio Romao.

Sverige hade två par i final den synkrona hoppningen, Lina Sjöberg/Alva Lemoine och Oliver Arthursson/Melker Fhager. Lina och Alva tog sig igenom hela serien, även om den blev lite osynkade i mitten. Då två par hoppade ut räckte poängen 39.490 till brons för det svenska paret som därmed tog sin första världscupsmedalj tillsammans. Guldet gick till ett par från Japan som visade upp både svår och väldigt synkad trampolinhoppning, följt av ett par från Portugal.

- Vi höll nerverna i styr och levererade tio övningar, kommenterade Lina direkt efter tävlingen.

Oliver och Melker, som var det yngsta paret i finalen, körde en mycket bra serie tillsammans och förbättrade sig från kvaltävlingen. De kom lite i osynk men hittade snabbt tillbaka igen och fick poängen 44.040, vilket placerade dem på en fin femte plats i sin första världscupstävling. Tävlingen vann av ett par från Nya Zeeland följt av Japan och Canada.

Alla resultat hittar du här

Se serierna från de svenska hopparna på facebook @swetrampoline

Publicerad: 2022-06-26

UPPTÄCK MER