Juniorernas dag i Rimini

Noel Sjöström

Under EM-tävlingarnas andra dag var tre svenska hoppare i farten i den individuella trampolinen. I ett soligt Rimini visades fina serier upp, men i stark konkurrens blev det inga finalplatser.

I juniorernas DMT-kval tog sig Noel Sjöström och Tuva Stjärnberg vidare i tävlingen.

Hanna Rydén (Upplands Väsby GK) körde två stabila serier, där den första var riktigt fin och belönades med poängen 48.310 och en 50:e plats. Lina Sjöberg tog sig igenom båda sina serier, utan att vara helt nöjd, och blev bästa svenska idag och slutade på en 46:e plats med poängen 48,990.

Hanna EM-kval

Hanna Rydén. Foto: Filippo Tomasi

Lina Sjöberg

Lina Sjöberg. Foto: Filippo Tomasi

I herrarnas tävling var Måns Åberg (Upplands Väsby GK) först ut och gjorde en bra tävling som gav poäng 55.600, en avsevärd förbättring jämfört med världscupen förra veckan. Med den serien blev han bästa svensk i tävlingen och slutade på en 31:a plats.

Måns EM-kval

Måns Åberg, foto: Filippo Tomasi

Jonas Nordfors (Upplands Väsby GK) tog sig bra genom andra serien, men hoppade ut på mattan efter landningen vilket är kostsamt. Med poängen 53.690 slutade Jonas 45:a.

Jonas Nordfors EM-kval

Jonas Nordfors. Foto: Filippo Tomasi

Bra juniorkval i DMT med finalplats för Noel Sjöström och Tuva Stjärnberg

För Tuva Stjärnborg, Klippans GF, som igår tog sig vidare till semifinal i individuell trampolin, var det DMT som gällde idag. Hon levererade två bra kombinationer och ska vara riktigt nöjd med sin insats som innebar en plats i finalen på JEM i DMT. Noel Sjöström från Upplands Väsby GK, körde även han två riktigt fina hopp i kvaltävlingen. De räckte till final för honom också!

Tuva kval DMT

Tuva Stjärnborg, foto: Filippo Tomasi

Noel Sjöström junior DMT

Noel Sjöström, foto: Filippo Tomasi

I morgon fortsätter tävlingarna i Rimini med lagfinal i DMT för de svenska herrarna. Den tävlingen startar klockan 16.30.

Följ tävlingen och resultaten här

Publicerad: 2022-06-29

UPPTÄCK MER