Lina Sjöberg tar brons i DMT i The World Games

Lina håller upp en bronsmedalj

I sitt andra World Games genomförde Lina Sjöberg ytterligare ett bra mästerskap och tar med sig ett brons hem till Uppsala.

Senast Lina var med i The World Games var 2017 då hon i polska Wroclaw tog hem ett brons. Nu fem år senare upprepade hon den bedriften.

Redan i kvalet visade Lina varför just hon är regerande världsmästarinna i grenen. Med två svåra och väl utförda hopp gick hon som bästa gymnast in i finalens första omgång. Med ett bra hopp i finalens första omgång tog hon sig vidare till den andra omgången där fyra gymnaster gjorde upp om pallplaceringarna. I sista omgången gjorde Lina ytterligare ett bra hopp, som blev lite kort och med poäng 25.600 tog hon hem ytterligare en medalj på ett stort mästerskap. Melania Rodriguez från Spanien vann tävlingen före Bronwyn Dibb från Nya Zeeland.

- Det här var nog en av de bästa och svåraste tävlingarna jag någonsin har varit med i. Alla tjejerna kör riktigt svåra hopp nu och i princip alla lyckades väldigt bra med dem! Jag var inte alls säker på att jag skulle ta mig vidare till final två. När jag såg hur bra alla körde var jag tvungen att tänka om och ändra ordning på mina hopp. Jag fick inte till det helt idag men är supernöjd, säger Lina Sjöberg.