Rekordstort antal klubbar vid årets sista deltävling i Svenska Cupen

Den gångna helgen genomfördes årets fjärde och sista deltävling i Svenska Cupen i trampolin och DMT, Levo Cup i Lidköping. Glädjande deltog fler föreningar än på länge och tävlingen bjöd på många fina prestationer och både favoritsegrar och en överraskande comeback.

Glädjande var att se att det deltog gymnaster från hela 13 olika föreningar, vilket är ett nytt rekord på senare år och extra kul var det att den historiskt sett så framgångsrika föreningen Österåkers TF nu var tillbaka med tävlande på riksplanet efter att föreningen endast tävlat på lägre nivåer ett antal år.

Samtliga deltagande föreningar hade också gymnaster i finalerna och medaljerna fördelades mellan 11 olika föreningar, så det är en bra spridning på toppen och mycket fint utvecklingsarbete som sker ute i föreningarna.

Bland seniorerna (klass 1) i individuell trampolin så var det Lina Sjöberg, Uppsala GF och Måns Åberg, Upplands Väsby GK som tog hem segrarna. Lina visade att den goda formen från VM för en knapp månad hållit i sig och vann på fina poängen 52,40, före Tuva Stjärnborg, Klippans GK (50,590) och Hanna Rydén, Upplands Väsby GK (49,985)

Bland herrarna såg det ut att kunna bli en riktig skrällseger då mångårige landslagsgymnasten Oscar Smith, TK Levo gjorde en (tillfällig?) comeback på hemmaplan i Lidköping och ledde efter kvalet på fina poängen 56,675. Men i finalen tog det slut efter fyra övningar för Oscar denna gång och Måns Åberg genomförde en stabil serie med bra svårighet som gav poängen 54,20 och seger. Tvåa var Linus von Heideman, Västra Frölunda TK (48,450) och trea Måns Skoglund, Borås GS (46,490).

Oscar fick dock med sig en guldmedalj från helgen där han i par med klubbkamraten Lucas Kjellén vann herrarnas synkron klass 1. Damernas synkron klass 1 vanns av Hanna Rydén, Upplands Väsby GK i par med Sofia Redman från TK Levo.

I DMT damer klass 1 var det nu mer öppet om segern efter att ju Lina Sjöberg nu valt att avsluta sin karriär i DMT. Och det blev Tuva Stjärnborg, Klippan som tog chansen och tog hem guldet på fina poängen 48,40. Silvret gick till Uppsalas Clara Melin (41,20) och brons till Thea Liljeroth, Gefle Flyers (36,0)

I herrarnas DMT-final såg det ut att kunna bli en riktigt jämn kamp men Gustav Tingelöf fick se sig besegrad av sin egen adept Adrian Lind (Gustav är en av Adrians tränare hemma i Uppsala GF). Gustav fick ett fall i landningen på första finalhoppet och Adrian vann på poängen 49,30, Gustav var tvåa på 47,90 och trea blev Oskar Thelander, Västra Frölunda TK på 46,20.

Vid varje deltävling i Svenska Cupen delas det också ut ett lagpris till bästa förening i trampolin respektive DMT och denna gång var det Västra Frölunda FK som tog hem priset i trampolin och Uppsala GF som vann det i DMT.

Alla resultat finner ni här.

Publicerad: 2022-12-16

UPPTÄCK MER