Priset för årets gymnast, prestation, glädjespridare och föredöme utdelade

I samband med årets sista deltävling i Svenska Cupen i Lidköping delade Trampolintävlingskommittén (TrK) ut fyra olika priser till personer i trampolinsporten och i år gick priserna till två gymnaster och två ledare

Priserna till årets Gymnast och årets Prestation delas ut årligen och vinnarna utses av TrK baserat på gymnasterna totalt prestationer under hela det gångna året. Vinnare i år blev för årets gymnast Tuva Stjärnborg, Klippans GK och årets prestation gick till Noel Sjöstrand, Upplands Väsby GK med följande motiveringar:

Årets Gymnast

Utmärkelsen årets gymnast tilldelas i år en gymnast som utmärkte sig redan i unga år med bra teknik och stil. Men att vara duktig redan som ung är inte lika med att fortsatt vara det när man står på gränsen in i seniorstadiet i sin utveckling. Men årets gymnast har visat goda prov på att ha förvaltat och förädlat sin talang på ett bra sätt. Under sitt sista år som junior har denna gymnast haft över 90% genomgång sett till alla tävlingsserier. Presterat på högsta nivå i både trampolin och DMT med dubbla JSM-guld och JNM-guld. Semifinal i trampolin på JEM och sin andra raka bronsmedalj i DMT på JEM. Lägg där till att hon i Sverige varit i den absoluta toppen även bland seniorerna detta år, med dubbla SM-silver, i trampolin bara 0,12 från guldet. Ni som är äldre får se upp när denna tjej nästa år tar det fulla klivet in i seniorvärlden. Årets gymnast 2022 är Tuva Stjärnborg.

Årets prestation

Det här med prestation kan ju mätas på så många olika sätt. I poäng och placeringar. Men också i utvecklingskurva och hur man hanterar nya situationer man ställs inför. Den här gymnasten tar sig an tävlingar på ett föredömligt sätt. Men gör också de där extra prestationerna när det gäller som allra mest. Under året deltar han in sin andra riktigt stora internationella tävling och tar sig till final i DMT och slår personligt rekord i finalen. Mindre än en vecka senare göra han debut i mästerskapssammanhang på JEM och slår återigen personligt rekord och går till final igen i DMT och slutar på en meriterande 6:e plats. Årets prestation 2022 tilldelas Noel Sjöström.

Priserna för årets glädjespridare och årets föredöme bestäms genom att alla deltagare såväl gymnaster, domare, ledare m fl under Levo Cup-helgen fick vara med och rösta med en röst vardera och i år var det Niklas von Heideman, tränare i Västra Frölunda TK och även landstränare junior som blev utsedd till årets glädjespridare. Till årets förebild röstade trampolin-Sverige fram Niklas ”Blomman” Grönström, tränare i Upplands Väsby GK bl a för flera av gymnasterna i seniorlandslaget.

Publicerad: 2022-12-20

UPPTÄCK MER