Två finalplatser på Santarem World Cup i trampolin

En bild

Under lördagen tog sig Gustav Tingelöf (Uppsala GF) och Linn Bohlinder (Upplands Väsby GK) sig vidare till världscupsfinal i DMT där de gjorde fina prestationer och slutade på en sjunde plats i sina respektive finaler.

Nio svenska gymnaster har tävlat i världscupen i trampolin i Portugal och i DMT (dubbel-mini-trampolin) har vi två svenska hoppare i söndagens final! Adrian Lind (Uppsala GF) är andra reserv till finalen.

- Det känns väldigt roligt med många riktigt bra gymnaster med. Jag ska lägga allt mitt bästa i första finalen och om allt går som det ska kommer jag tävla på det svåraste jag har gjort hittills, säger Gustav Tingelöf.

Linn Bohlinder från Upplands Väsby GK körde ett stilrent hopp i sin första världscupsfinal. Hoppet, som blev lite kort, räckte till en fin sjundeplats. Gustav Tingelöf körde samma hopp som i kvaltävlingen, där trippeln av från DMT:n tyvärr blev något underroterad i finalen. Med poängen 24.00 hamnade även han på en sjunde plats i finalfältet.

I den individuella trampolinen fick vi se fina prestationer av de svenska hopparna. Tyvärr gick ingen av hopparna vidare till semifinal. Lina Sjöberg blev bästa svenska på en 30:e plats.

Poäng:

  • Lina Sjöberg (Uppsala GF) 51.050
  • Tuva Stjärnborg (Klippans GK) 48.130
  • Saga Lenjesson (Borås GS), 46.240
  • Alice Flensburg (Uppsala GF) 45.230
  • Niklas Lindqvist (Upplands Väsby GK) 50.550
  • Melker Fhager (Uppsala GF) 49.270

Saga Lenjesson och Tuva Stjärnborg, de regerande svenska mästarinnorna från i maj, tävlade i synkron trampolin. De gjorde körde två fina serier där den bästa gav dem poängen 44.230, vilket är över VM-kvalgränsen, och en 17:e plats

Följ de svenska gymnasterna på Facebook: www.facebook.com/SWEtrampoline

Resultat och streaming (kval) https://sporttech.io/

Finalerna sänds via portugisiska RTP Play

Publicerad: 2023-07-02

UPPTÄCK MER