Nytt system för tävlingsanmälan lanserat

En bild

I veckan lanseras ett nytt system för tävlingskalender och anmälningar till tävlingar inom Svensk Gymnastik. Alla anmälningar till höstens nationella tävlingar kommer att göras via det nya systemet.

- Gymnastikförbundet har under våren utvecklat ett nytt tävlingsanmälningssystem som är anpassat för gymnastiken. Detta efter ett antal år med ett system som delats med andra idrotter. Valet att bygga ett eget system innebär att det är möjligt att utveckla och anpassa systemet för att fungera så bra som möjligt för vår idrott, säger Johanna Forssell sportchef på Gymnastikförbundet.

Samtliga föreningar som deltagit i nationella tävlingar under 2022 och 2023 har i veckan bjudits in till systemet och fått information via mail. Föreningarna ska i sin tur sedan bjuda in andra i föreningen som ska kunna göra anmälningar till tävlingar.

Systemet är byggt för att på sikt kunna samla alla tävlingar inom Svensk Gymnastik på ett och samma ställe och i nästa steg kommer regionala tävlingar läggas till. Föreningar bjuds in att använda systemet från 2024 för anmälningar till sina föreningstävlingar. Det kommer också vara möjligt att lägga in föreningstävlingar så att de syns i kalendern men hantera anmälan i ett eget system.

- Det känns spännande att vårt nya anmälningssystem nu är lanserat och förhoppningen är att det upplevs som lättanvänt redan vid första inloggningen. IT-system är inte helt enkla att bygga och därför har vi medvetet valt att lansera ett system med grundläggande funktionalitet. Först i nästa version kommer fler funktioner att kopplas på. Nu när alla tränare, ledare och anställda i föreningar får tillgång till systemet ser vi fram emot feedback och förslag på uppdateringar, avslutar Johanna. 

Anmälningar till nationella tävlingar under hösten 2023 (undantaget Riksserien 3 i rytmisk gymnastik) kommer att göras i det nya systemet.

Länk till systemet, guider och FAQ.

Publicerad: 2023-08-17

UPPTÄCK MER