Tuva Stjärnborg fyra i DMT-finalen

En bild

På EM-tävlingarnas sista dag i portugisiska Guimaraes tog Tuva Stjärnborg från Klippans GK, i sitt första EM, en fantastisk fjärdeplats i DMT.

Senast det var ett EM i DMT (dubbel-mini-trampolin) 2022 tävlade Tuva som junior och tog en mycket fin bronsmedalj i den tävlingen. På seniorsidan tog Lina Sjöberg silver och medalj på sitt tionde mästerskap i rad. Två år har gått sedan dess och Tuva har nu åldern inne för seniorklassen. Hon har axlat Linas roll på ett strålande sätt och med ett mycket bra kval tog hon sig in i DMT-finalen tillsammans med sju andra hoppare.

Upplägget i finalen är att alla hoppar ett första hopp och de fyra bästa får hoppa ytterligare en omgång där poängen nollställs. I den första omgången hoppade hon stabilt och stilrent, med ett litet steg i landningen. Poängen 25.900 räckte till att ta sig vidare till den andra omgången. I andra hoppomgången så blev det väldigt spännande när de två favoriterna från Portugal och Spanien som inledde tävlingen inte hoppade sina bästa hopp. Tyvärr blev det första hoppet för Tuva för långt, vilket innebar att hon inte fick till någon volt av DMT:n och hon slutade fyra. EM-guldet gick till Melania Rodriguez från Spanien.

- Jag tycker såklart att det är tråkigt att jag missade i sista hoppet , men jag är nöjd med det första, säger Tuva Stjärnborg direkt efter tävlingen.

Resultat:

  1. Melania Rodriguez, Spanien, 26.400
  2. Diana Gago, Portugal, 25.800
  3. Alexandra Garcia, Portugal, 24.600
  4. Tuva Stjärnborg, Sverige, 21.400

EM är över för detta år. Nästa mästerskap för landslaget är Nordiska Mästerskapen i Danmark, 19-20 oktober 2024.

Foto: Filippo Tomasi

Alla resultat hittar du här

Tuva applåderas efter sitt  hopp

Stort grattis Tuva för en fantastisk prestation på ditt första EM. Foto: Filippo Tomasi

Publicerad: 2024-04-07

UPPTÄCK MER