Jonas Nordfors är redo för sitt 16:e SM

En bild

SM-veckan i Västerås närmar sig och den 26 juni inleds tävlingarna i bland annat hopprep och trampolin. En som verkligen vet vad som väntar i Västerås är trampolinaren Jonas Nordfors från UVGK. Han tävlade sitt första SM 2007 och årets SM blir hans 16:e i ordningen.

Hej Jonas! Detta blir ditt 16:e SM, vad tänker du när du hör det?

– Jag tänker att shit va gammal jag är på papper, tur att man inte är det i huvudet ;) Nej men absolut sjukt kul att jag lyckats köra på många, och fler ska det bli! Jag firar faktiskt 30 år som aktiv gymnast i augusti!

Vilket SM är ditt mest minnesvärda?

– Jag tror jag skulle säga antingen första gången jag vann individuell trampolin (2008) eller första gången jag tog trippelt SM-guld (2014).

Vad har du för mål med årets SM?

– Jag har som mål att göra det jag har planerat, det kan absolut räcka till guld men jag hade inte blivit ledsen om det inte gjorde det, så länge jag är nöjd med min prestation. Jag har som mål att nå över 30 SM-guld innan jag lägger ner karriären, så jag har ett par kvar.

Vilken gren ser du mest fram emot att tävla i?

– Jag ser fram emot trampolin mest då det är det jag enbart tränat, så jag vill ju såklart visa upp mig där. Synkron med Oscar också då vi har chanser till World Games vilket vore väldigt roligt. DMT gör jag för jag älskar det men det tar för mycket på min kropp att träna, tyvärr...

Vad har du för tips till de som tävlar sitt första SM i Västerås?

– Mitt bästa tips är att försök att se det precis som träning, försök tänka bort pressen men tillåt dig vara nervös och kontrollera det istället. Nervös kommer man att vara och det är jag också även efter 16 SM. Ha kul och tänk positiva tankar istället för att tänka på vad som kan hända om man gör fel. Lycka till!

Läs mer om gymnastikens tävlingar under SM-veckan 2024 här.

Publicerad: 2024-06-14

UPPTÄCK MER