Förtydligande om USM och JSM

Här kan ni läsa förtydligande om USM och JSM våren 2021.

Under 2021 får gymnaster som är födda 2005 tävla USM. Detta är ett undantag från ordinarie åldersregler med anledning av pandemin.
Undantaget har skapats då gymnaster födda 2005 missade sitt sista år att tävla på USM, som är en viktig tävling för att skapa tävlingserfarenhet på SM-stegen innan gymnasterna går upp på de officiella SM-tävlingarna (JSM och SM). Gymnasterna kan med denna dispens i lugn och ro få erfarenhet av tävling på USM, istället för att gå upp på ett JSM, som innebär större press för gymnasterna födda 2005.

Inga andra åldersdispenser kommer att ges på nivåtävlingarna eller JSM och SM.

När det gäller åldersdispens på JSM så är bedömningen att behovet av dispens för gymnaster födda 2002 inte är lika stort för att minska stressen i utvecklingen. Detta både för att gymnaster har 4 år på JSM samt att överlappet med SM-åldern är 2 år jämfört med 1 år mellan USM och JSM.

En gymnast får tävla både USM och JSM eller JSM och SM under våren 2021. Detta är ett förtydligande till gällande tävlingsbestämmelser.

JSM flyttas till våren 2021
JSM flyttas till vårterminen 2021 med anledning av att EM/JEM flyttades till den 1-4 december, vilket var helgen då JSM planerades att genomföras.
Beslutet att flytta JSM till våren har tagits i samråd med landslagsledningen, för att skapa en hållbar tränings- och tävlingssituation för gymnaster som ska tävla JSM och EM/JEM, med de förberedelser som mästerskapen innebär.

Publicerad: 2021-02-22

UPPTÄCK MER