Nyheter truppgymnastik 2024

Viktig information inför nationella tävlingar 2024

Från och med VT24 kommer all information inför nationella tävlingar att publiceras i det nya tävlingsanmälningssystemet.

 • Livestreama Riksettan & Rikstvåan

  Riksettan & Rikstvåan genomförs nu i helgen, 27-28 april i Malmö. Du kan följa tävlingen live via livestreamingen på Gympabubblan Play.
 • Fem medaljer till Sverige under JNM i truppgymnastik

  De nordiska mästerskapen i truppgymnastik för juniorer har avgjorts i Lund under lördagen. Med stort hemmastöd på läktaren tog de svenska lagen hem totalt fem medaljer.
 • Kursen Truppgymnastik redskap C delas upp i C1 och C2

  Från hösten 2024 kommer Truppgymnastik redskap C att delas upp på två kurser; Truppgymnastik redskap C1 och Truppgymnastik redskap C2 .
 • Vill du vara med och utveckla truppgymnastiken i Sverige?

  Truppgymnastiken är den största tävlingsinriktningen inom Svensk Gymnastik och nu söker den nationella Trupptävlingskommittén (TTK) nya medlemmar.
 • Nordens bästa juniorer möts i Lund

  Den 20 april avgörs JNM i truppgymnastik på hemmaplan i Sverige och Lugi Gymnastik står som värd. Fart och fläkt väntar när Nordens bästa juniorer gör upp om medaljerna.
 • Våga bli en arrangörsförening!

  Att arrangera en nationell tävling kan på flera sätt stärka gemenskapen i er förening. Nu söker vi arrangörer till de nationella tävlingarna i truppgymnastik 2025. Våga ta steget och bli en del av tävlingsbubblan!
 • Tävlingspärmen för truppgymnastik 2024

  För truppgymnastik finns en samlad tävlingspärm för dig som tränare, ledare eller domare. Tävlingspärmen innehåller samtliga reglementen för tävlingar inom truppgymnastik på regional eller nationell nivå. Veckan efter påsk kommer pärmen som gäller för 2024 finnas redo att beställa här!
 • En uppdatering av Code of Points är publicerad

  Samtidigt som European Gymnastics ger ut en uppdatering av TeamGym Code of Points, Revision A, släpps idag också en uppdaterad version av Code of Points med svenska anpassningar.
 • Arrangera nationell tävling under 2025

  Vi söker nu arrangörer inför tävlingsåret 2025! Vill ni i er förening arrangera en nationell tävling i truppgymnastik under 2025?
 • Viktig information inför nationella tävlingar 2024!

  Från och med VT24 kommer all information inför nationella tävlingar att publiceras i det nya tävlingsanmälningssystemet.
 • Ny rutin kring internationellt deltagande

  Från och med nu kommer alla tillståndsansökningar för internationellt deltagande i tävling eller träning att fyllas i via ett formulär. Om det gäller gymnaster under 13 år behöver en ansökan göras. För gymnaster över 13 år görs en anmälan.
 • Progressionsstege för domarutbildningar i truppgymnastik

  Nedanför visas en progressionsstege för domarutbildningar inom truppgymnastik. Intro Nat. BR. ger inte längre behörighet för att döma nivå 6-9.
 • Ytterligare lag kvalificerade till JNM i Lund

  Lördagen den 20 januari genomfördes ett extra kval till JNM i Lund. Nu är det klart att Sverige deltar med full representation i alla klasser vid mästerskapet som går i april.
 • Internationell konferens i truppgymnastik

  Helgen den 5-7 januari arrangerade European Gymnastics en stor internationell konferens om truppgymnastik i Malmö. Med Per Sjöstrand i spetsen stod GK Motus-Salto och Gymnastikförbundet som värd för drygt 100 deltagare som representerande 14 länder. Till de digitala forum som satts upp hade även representanter från USA och Australien bjudits in.

Sortera nyheter