USM byter namn och ställs om till en semidigital tävling

Idag har Gymnastikförbundet och TTK beslutat att USM ställs om till en semidigital tävling.

Tävlingen kommer att genomföras enligt tidigare datum den 12-13 juni. Ungdomscupen genomförs som en mångkampstävling. Tävlingen genomförs till semihård landning.

Inbjudan Semidigitala Ungdomscupen Pdf, 614 kB. - Ungdomscupen genomförs enligt USM-reglerna.
Klicka här för att komma till anmälan, sista anmälningsdag är den 12 april.

Om restriktioner ej lättas på och därmed inte tillåter semidigital tävling, kommer Ungdomscupen att ställas om till en digital tävling. Beslut tas 1 månad innan tävlingshelgen.

Om Ungdomscupen ställs om till en digital tävling så är det följande datum som ni ska förhålla er till.

  • 26 maj - 9 juni– Inspelning och uppladdning av video
  • 12 -13 juni– Livesändning och bedömning

Vad är en semidigital tävling?
En semidigital tävling är en blandning av en fysisk och en digital tävling. 2-3 lag i närliggande föreningar och regioner samlas fysiskt i en gemensam hall där tävlingen livestreamas ifrån. Formatet anpassas utifrån gällande restriktioner och är corona-anpassat. Runt om i Sverige kommer vi alltså att ha ett antal olika hallar där tävlingen genomförs parallellt mellan alla deltagande lag som också sänds i en gemensam livestreaming (livestreamingen kommer alltså växla mellan olika hallar beroende på vilket lags tur och redskap det är). Läs mer information i inbjudan till semidigitala Ungdomscupen.

Vad är en digital tävling?
En digital tävling innebär att deltagande lag filmar sina tävlingsvarv hemma i sin egen hall och skickar in till Gymnastikförbundet under en utsatt tidsperiod. För att delta på en digital tävling kommer deltagande lag behöva verifiera sin medverkan vid inspelningen av sina varv/sitt fristående.

Här kan ni läsa mer om tekniska specifikationer och förutsättningar för att delta på en digital tävling Pdf, 375 kB..

Publicerad: 2021-03-19

UPPTÄCK MER