Hybridtävling i Järfälla visar vidden av gemenskapen

Helgen den 14-15 maj arrangerades Rikstvåan Dam 13-16 år, Herr 13 år och äldre samt Mixed 13 år och äldre av Järfällagymnasterna. Till tävlingen fattades det domare och friståendetävlingen fick bedömas digitalt.

Under lördagen tävlades Rikstvåan Dam 13-16 år i två pooler med totalt 23 lag. De skulle dock få vänta till sent på kvällen för att få reda på resultaten. Efter att alla resultat i Tumbling och Trampett kommit in var det mycket spännande i toppen där endast 0,4 poäng skilde mellan tvåan och trean. Så snart alla poäng redovisats gick domarna för att döma samtliga fristående i damklassen. Sent på kvällen hade samtliga poäng trillat in och ABGS stod som segrare, GF Nikegymnasterna lag 1 tog silver och Nacka GF U1 tog brons.

Söndagens tävlingar inleddes med Herrklassen där nio lag gjorde upp om medaljerna. Efter en jämn tävling i Tumbling och Trampett bedömdes fristående digitalt och segrarna blev till slut Tullinge GF! Nacka GF tog silver och Teamgym Treudden tog brons.

Sista tävlingen för helgen var Mixedklassen där vi fann sex lag med siktet inställt på guld. Tumbling- och Trampettävlingen var färdig under eftermiddagen och bara ca. två timmar senare stod det klart att bronset gått till GF Gymnos TEAM 1, silvret till Halmstad Frigymnaster och som segrande lag stod Västerås GF.

Stort grattis till alla medaljörer!

Rikstvåan Dam 13-16 år

  1. ABGS
  2. GF Nikegymnasterna lag 1
  3. Nacka GF U1

Rikstvåan Herr 13 år och äldre

  1. Tullinge GF
  2. Nacka GF
  3. Teamgym Treudden (GK Splitt)

Rikstvåan Mixed 13 år och äldre

  1. Västerås GF
  2. Halmstad Frigymnaster
  3. GF Gymnos TEAM 1

Se alla resultat här.

Publicerad: 2022-05-30

UPPTÄCK MER