USM i truppgymnastik

I helgen gick USM i Truppgymnastik av stapeln i Torvalla Sporthall där över 500 gymnaster tävlade på landets största ungdomstävling i gymnastik.

Publiken lyfte taket fler gånger än vi kunde räkna i helgen och läktarna var fulla när USM i truppgymnastik gick av stapeln.

I damklassen tävlade totalt 31 lag i kvalet på lördagen där 10 lag gick vidare till söndagens final. Segrare i damklassen blev ABGS lag 1, på andra plats kom GT Vikingarna och tredjeplatsen gick till GK Motus-Salto.

I herrklassen var det spännande med mindre än 1 poäng som skiljde mellan samtliga 4 lag. Segrare blev KFUM, på andra plats kom Halmstad Frigymnaster och på tredje plats kom GF Uppsalaflickorna Pojktruppen.

I mixedklassen var det också 4 lag som tävlade. Hammarbygymnasterna segarade, andraplatsen tog Halmstad Frigymnaster och på tredje plats kom Tullinge GF.

- Så mycket gympalycka under ett och samma tak! SOM vi längtat efter att få köra tävlingar igen. Pandemin har gjort att många av ungdomarna på plats härmed kör sin första rikstävling, dessutom på den högsta nivån för åldersgruppen 13-16 år… man kunde känna pirret i luften och förväntan var hög hos deltagarna säger Maria Östlund, vice ordförande i Vendelsö GF som tillsammans med Svenska Gymnastikförbundet arrangerar tävlingen.

Här kan ni se alla resultat från tävlingshelgen.

Publicerad: 2022-06-13

UPPTÄCK MER