Gymnastik och glädje i Helsingborg

Helgen den 7-8 maj arrangerades Riksfyran Öppen klass och Riksfyran Dam 13-16 år av GF Fram i Helsingborg. Det blev två dagar av glädje, gemenskap och så klart massor av gymnastik.

I den öppna klassen deltog 35 lag från Kiruna i norr till Ystad i söder. Det blev en fartfylld tävling i fyra pooler där tio lag gick vidare till söndagens final. I finalen var det flera lag som lyfte sig och Vänersborgs GF, som knep den sista finalplatsen klättrade ända upp till en tredjeplats. Norrtälje körde sin tumbling näst sist i finalen och när indefileringen till prisutdelningen började visste de inte ännu att de knipit förstaplatsen. Silvret gick till Dalby GF som lyckades höja alla sina grenpoäng från kvalet. Stort grattis till medaljörerna!

Gymnaster i Norrtälje glada för att de har vunnit

Norrtäljes glädje var stor när de förstod att de har tagit guld!

Riksfyran Dam avgjordes mellan 12 lag i en direktfinal på söndagen. Det blev en spännande tävling och gymnasterna bjöd på fin gymnastik. Inte förrän vid prisutdelningen stod Järfällagymnasterna som klara segrare, med slutpoängen 37,7, med 1,2 poängs marginal till Örebro som knep silvret. Bronset vann Brommagymnasterna.