Beslut att flytta tävlingsklasser

Gymnastikförbundet har tillsammans med Tävlingskommittén i Truppgymnastik (TTK) beslutat att flytta samtliga tävlingsklasser den 19-20 november till andra tävlingshelger under hösten.

Beslutet beror på rådande domarbrist på högsta nivån (Code of Points) vilket medför att det inte finns tillräckligt med domare som kan ställa upp denna helg. Det är tråkigt att ge detta besked, men vi vill kunna säkerställa en rättvis bedömning på de tävlingar som genomförs.

Vi behöver er hjälp för att utbilda fler domare på denna nivå, för att i fortsättningen kunna genomföra tävlingar med rättvis bedömning. Se ytterligare info nedan.

För att möjliggöra tävlande på tävlingsklasser planerade under helgen 19-20 november har beslut tagits att:

 • Rikstvåan Herr, Mixed och Öppen klass 13 år och äldre
  Arrangemanget flyttas till helgen den 12-13 november i Göteborg och genomförs samtidigt samma helg som Riksettan Dam, Herr, Mixed 15 år och äldre & Rikstvåan Dam 13 år och äldre.
  Lag som redan är anmälda till Rikstvåan Herr, Mixed och Öppen klass 13 år och äldre har kvar sin anmälan till tävlingen. Behöver ni stryka er från tävlingen maila till trupp@gymnastik.se eller logga in på IndTA och stryk er från tävlingen senast den 20 september.
 • Rikstvåan Dam 13-16 år
  Arrangemanget flyttas till helgen den 10-11 december i Eskilstuna och genomförs samma helg som JSM.
  Lag som redan är anmälda till Rikstvåan Dam 13-16 år har kvar sin anmälan till tävlingen. Behöver ni stryka er från tävlingen maila till trupp@gymnastik.se eller logga in på IndTA och stryk er från tävlingen.

Observera att sista anmälningsdag för Rikstvåan Herr, Mixed och Öppen klass 13 år och äldre är den 20 september (tävlingar som flyttas till Göteborg).
Sista anmälningsdag för JSM och Rikstvåan Dam 13-16 år är den 10 oktober för (tävlingen som flyttas till Eskilstuna). Efteranmälningar accepteras endast i mån av plats. Anpassningar i tävlingsupplägg kan göras under hösten för att tävlingar ska kunna genomföras, t.ex. genom kortare förträningstid eller direktfinal (i enlighet med gällande tävlingsbestämmelser). Ett tävlingsupplägg med goda förhållanden för JSM kommer att prioriteras.

Fler domare på steg 4 (Code of Points) behövs i vår!

För att Gymnastikförbundet i framtiden ska kunna arrangera tävlingar som bedöms på Code of Points med tillsatta domare behövs fler förbundsdomare på denna nivå. För att inte behöva sätta krav på utbildning av domare krävs mer engagemang från er föreningar som tävlar på denna nivå.

Har ni personer inom föreningen som skulle tycka att det var roligt och givande att bli förbundsdomare finns möjlighet att bli domare redan till vårterminen genom att:

 1. delta på Introduktion Code of Points den 14-16 oktober på Lingvallen Pdf, 376 kB.
 2. genomföra mentorskap under hösten
 3. delta på Förbundsdomarutbildning för steg 4 under våren 2023 (datum publiceras i utbildningskalendern inom kort)

Vid frågor, kontakta trupp@gymnastik.se.

Publicerad: 2022-09-19

UPPTÄCK MER