Tova Sörén fortsätter som förbundskapten i truppgymnastik

En bild

Tova Sörén får fortsatt förtroende i rollen som förbundskapten för landslaget i truppgymnastik. Det nya avtalet gäller perioden 2023–2026 och sträcker sig över två europeiska mästerskap.

Landslaget i truppgymnastik har nått fina internationella framgångar under de senaste åren med flera medaljer på EM, som är det största som går att vinna i truppgymnastik. Tova har haft olika roller inom landslagsverksamheten sedan 2012 och förbundskapten har hon varit sedan 2018.

- Jag är mycket glad över det fortsatta förtroendet! Det ska bli väldigt roligt att få jobba vidare och jag ser fram emot en mästerskapscykel som förhoppningsvis inte kantas av restriktioner och pandemier. Arbetet och planeringen inför JEM och EM 2024 är redan i full gång! Säger Tova.

Som förbundskapten är Tovas främsta uppgift att se till så att landslagsverksamheten upplevs som ett utvecklande och givande sammanhang för såväl gymnaster, landslagsledare och föreningstränare. Tillsammans med landslagschefen kommer hon att planera och bedriva verksamheten för landslaget, samt löpande utvärdera och anpassa processen mot kommande EM.

- Det är väldigt roligt att Tova valt att fortsätta som förbundskapten och jag ser fram emot att få se truppgymnastiken fortsätta utvecklas på landslagsnivå, säger landslagschef Jimmy Ekstedt. 

Under hösten 2023 tillsätts landslagsledarna inför EM 2024 som går i Azerbajdzjan. Efter det kommer gymnaster som är intresserade av en plats i landslaget att kunna söka till bruttotruppen som är den första uttagningen mot EM 2024. Mer om det finns att läsa här.

Publicerad: 2023-03-20

UPPTÄCK MER