Förlängd möjlighet för kval till JNM i mixedklassen

Den 19-21 april arrangeras JNM i Lund. Sverige har möjlighet att anmäla två lag i varje klass (dam, herr och mixed). Under JNM kvalet i Västerås den 28 november deltog endast ett mixedlag, som blev uttagna för att representera Sverige.
För att främja Svensk Gymnastik och ge gymnaster möjlighet till internationell tävlingserfarenhet öppnar Gymnastikförbundet/truppkommittén upp för efteranmälning av lag till mixedklassen.

För att ha möjlighet att konkurra med andra lag på JNM ser Gymnastikförbundet att lag som anmäler intresse ska kunna nå upp till följande svårighetskrav i respektive redskap:

  • Fristående: En utgångspoäng i svårighet som överstiger 7,4
  • Tumbling: En utgångspoäng i svårighet som överstiger 5,3 där samtliga varv består av skrivande eller dubbla volter
  • Trampett: En utgångspoäng i svårighet på 4,5 där truppen uppvisar ett likavarv och bordvarv med dubbel rotation

Varven ska vara valda utifrån gymnasternas nivå och utföras med ett bra utförande så att en total poäng om 45,0 kan uppnås.

Vid en efteranmälan kommer laget att kontaktas och en plan upprättas för hur laget kan uppvisa att ovan angiven nivå kan nås. Om fler än ett lag visar intresse och uppfyller ovansteånde krav kommer ett urval göras av uttagningskommittén för JNM som består av TTK, landslagschef Jimmy Ekstedt samt förbundskapten för trupp, Tova Sörén.

Intresseanmälan ska inkomma till trupp@gymnastik.se senast den 26 november 2023.

Frågor hänvisas till truppkommittén.

Publicerad: 2023-11-08

UPPTÄCK MER