Trampolin som hjälpredskap

Trampolin som hjälpredskap passar tränare från alla verksamheter och öppnar upp möjligheten att nyttja trampolin som hjälpredskap fullt ut. Denna webbkurs fokuserar på att hantera trampolinens egenskaper och ger dig som tränare behörighet att lära ut övningar på trampolinduken i kombination med den behörighet du skaffat dig för övningar genom verksamhetsspecifika kurser.

Att hoppa trampolin är både ett roligt inslag och effektivt komplement i träningen. Istället för att exempelvis springa fram till trampetten eller satsbrädan varv efter varv för att träna in olika övningar, kan trampolinen skonsamt hjälpa till vid både inlärning och förbättring. Kanske har du inte vågat nyttja redskapet tidigare eller så är du en van användare som här får chansen att förbättra tekniken för att optimera hjälpredskapet i kombination med skonsam hoppning.

Du får kunskap om ljushopp, från de första studsarna till att skapa hög höjd, säkerhet kring och på redskapet, passning och kunna hantera återstudsen, fysisk preparation, rumsuppfattning och några vanliga trampolinövningar. För dig som vill få mer inspiration finns ett bonusavsnitt som innehåller hur du fäller upp och ihop en trampolin, lekar på trampolinen och anpassad biomekanik.


Denna kurs är ett krav för att genomföra övningar trampolinduken (oavsett tidigare utbildning, undantaget specifik trampolinutbildning steg 1-4).

Kursen är en digital distanskurs, som du genomför när det passar dig.

Kursen är uppdelad i fyra avsnitt som beräknas ta ca tre lektionstimmar á 45 minuter. Du går igenom ett avsnitt i taget och du kan själv välja i vilken ordning. Varje uppgift avslutas med att du markerar den som "klar" eller genomför ett quiz, där du behöver ha ett visst antal rätt för att kunna gå vidare till nästa uppgift. Du kan såklart genomföra quizet så många gånger du behöver. Om du har frågor kring inlogg eller har behov av support inuti kursmaterialet kan du vända dig till support@sisuforlag.se.

Kurslängd: Tre lektionstimmar [kursplan Pdf, 139 kB.]
Åldersgräns: Från det år du fyller 15 år
Förkunskapskrav: Deltagaren ska innan kursen ha genomfört webbkursen Intro Svensk Gymnastik

Behörighetstid: Behörigheten för Trampolin som hjälpredskap har inget utgångsdatum och gäller därmed tills vidare.