Succé för Elina Grawin på EYOF i kvinnlig artistisk gymnastik

Elina med tränare

Elina Grawin, Eskilstuna GF, har tävlat sitt första internationella juniormästerskap, European Youth Olympic Festival (EYOF), och vilken tävling hon bjöd på! Hon slutade sexa i mångkampen och är vidare till grenfinal i barr och bom.

- Det har varit några dagars träning i Slovakien innan tävlingen då Elina varit lugn och tränat bra. Det tog hon med sig in i tävlingen idag där Europas bästa juniorer var på plats, berättar tränare Sebastian Melander.

Elina startade urstarkt i barr med en svår och stilren serie som det inte fanns mycket att anmärka på. Hon körde lugnt igenom hela programmet som belönades med poäng 13.250. Hon fortsatte på bom där hon gjorde ett stabilt intryck med två lite större vingel i programmet, som i övrigt var bra. Poängen blev 12.600.

- Friståendet var riktigt fint utifrån de gymnastiska och akrobatiska delarna. Hon fick rejält med adrenalin vilket gav lite extra fart i benen. De något kvickare benen gav lite studsiga landningar, men i sin helhet gjorde hon ett mycket fint framträdande, fortsätter Sebastian.

Tävlingen avslutades med hopp och där ställde hon kontrollerat ner landningen i sin pikerade yurtjenko. Här hade Elina valt att köra ett lite enklare hopp för att inte dra på sig några onödiga avdrag.

Elina tävlar i bom

Elina Grawin hoppar högt på bommen.

Eskilstunagymnasten tävlade i den andra av fyra subdivisioner och när tävlingen var klar för hennes del blev det en stunds väntan för att se hur långt hennes prestationer räckte. Vid 19-tiden stod det klart att hon med sitt personbästa på 50.350 hamnade på en fin sjätte plats i mångkampen och är vidare till grenfinal i barr och bom. Det är den bästa placeringen i mångkamp någonsin på ett EYOF och så vitt vi vet är det första gången en svenska är i bomfinal.

- Fantastiskt kul för Elina att sätta sina program på sitt första internationella mästerskap. Vilken fantastiskt fin tävling hon genomförde, det känns riktigt lovande inför framtiden!, säger förbundskapten Helena Andersson Melander.

På fredag klockan 14.00 kan du följa Luis Il-Sung Melander i hans ringfinal och Elina i barrfinalen. Lördagens grenfinal i bom börjar även den klockan 14.00.

Tävlingarna streamas här

Resultat från tjejernas mångkamp hittar du här

Foto: EYOF Banská Bystrica 2022.

Publicerad: 2022-07-27

UPPTÄCK MER

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer