Elina Grawin fyra i bomfinalen på EYOF

Elina i luften under tävling i bom

Med en jättefin bomserie placerade sig Elina Grawin, Eskilstuna GF, på en fantastisk fjärdeplats på European Youth Olympic Festival i Slovakien, bara en tiondel från medalj.

Efter kval, mixedfinal och två finaler var det fjärde tävlingsdagen i rad Elina som laddade om efter en besvikelse från barrfinalen.

- Det är just det som var dagens prestation - att ladda om och faktiskt gå in i tävlingen med en riktigt bra inställning. Inte bara så var detta hennes första mästerskap utan att tävla fyra dagar i rad var något nytt för Elina, säger tränare Sebastian Melander.

Då var det extra strakt att leverera en jättefin bomserie utan fall som placerade henne på en fjärde plats ynka 0.1 från en medalj.

- Jag gav allt idag. Jag känner mig lite besviken att jag vinglade men i det stora hela har det här varit en av dom roligaste tävlingarna, säger Elina efter tävlingen.

- Vi känner mycket stolthet med hur fin gymnastik Elina visar upp i den här mästerskapsdebuten. Många har berömt både Elina för hennes fina stil men också vilket bra jobb som är gjort bakom, med grundträning etc, avslutar Sebastian.

Resultat hittar du här

Foto: EYOF Banská Bystrica 2022.

Publicerad: 2022-07-30

UPPTÄCK MER

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer