Fina placeringar för Elina Grawin på JEM

Med två superfint genomförda grenfinaler avslutar Elina Grawin, Eskilstuna GF, JEM i kvinnlig artistisk gymnastik på topp med en fjärdeplats i barr och sjätteplats i fristående.

Sista dagen på EM och JEM i kvinnlig artistisk gymnastik bjöd på grenfinaler. Elina hade tagit sig vidare till två av dem, barr och fristående, och efter en miss i favoritredskapet barr under fredagens kval fanns det mer att hämta i söndagens final. Och Elina lyckades ladda om och förbättra sin serie från kvalet. Den fina och stilrena barrserien gav poängen 12.833 och Elina slutade på en mycket fin fjärdeplats.

Även i friståendefinalen visade Elina upp en mycket fin stil och uttrycksfullt artisteri som belönades med en hög utförandepoäng på över 8.0. Poängen blev 12.333 och en fin sjätteplats för Elina.

- Elinas graciösa framträdande och fina linjer, i kombination med det grundjobb som Elinas tränare och förbundskapten Helena Andersson Melander har lagt ner på koreografi och stil, skapar ett program som både domarna och publiken tycker om. Det är vi såklart mycket stolta över, kommenterar tränare Sebastian Melander Elinas framtränade i fristående.

Både EYOF och JEM har varit Elinas första stora internationella mästerskap, och Sebastian säger även att han är mycket stolt över hur Elina har presenterat sig på den stora arenan. Elina själv beskriver känslan efter mästerskapets slut:

- Det känns ganska bra, jag är lite missnöjd med några saker i fristående. Men det har varit jättekul att tävla JEM. Arenan har varit stor och cool och det har varit kul att träffa så många duktiga gymnaster från andra länder.

Alla resultat från dagen hittar du här.

Sverige lämnar EM nöjda

Det är med en positiv känsla som det svenska teamet lämnar EM i München, och landslagschef Mats Mejdevi är nöjd med resultatet.

- Vi är väldigt nöjda! Förbundskapten Helena har tillsammans med föreningstränare gjort ett stort jobb med att få ihop gruppen till ett sammansvetsat lag som både hjälper och kämpar för varandra.

På torsdag är gymnastiken tillbaka på EM när den manliga artistiska gymnastikens tävlingar drar igång.

Foto: Filippo Tomasi

Publicerad: 2022-08-16

UPPTÄCK MER

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer