Två grenfinaler för Elina Grawin på JEM i kvinnlig artistisk gymnastik

Elina Grawin, Eskilstuna GF, lyckades ladda om från succén på EYOF för bara två veckor sedan och genomföra en strålande tävling på sitt första JEM. Dagens prestation räckte till grenfinal i både barr och fristående.

Under fredagen var det juniorernas tur att inta tävlingsgolvet på EM i München. Sverige hade en deltagande gymnast med i startfältet, Elina Grawin från Eskilstuna GF, som för bara två veckor sedan gjorde succé på EYOF, European Youth Olympic Festival, med en sjätteplats i mångkamp och grenfinal i barr och bom. Det var ett starkt startfält på plats i München med närmare 80 deltagande gymnaster, endast de åtta bästa tar sig vidare till söndagens grenfinaler.

Elina inledde sin tävlingsdag i subdivision 3 kl. 17.50 och först ut var favoritredskapet barr. Trots en miss i mitten av programmet slutade poängen på 12.200, en hög poäng som var dagens 5:e bästa i barr vilket betyder en plats i söndagens final. Andra redskap för Elina var bom där det tyvärr blev lite för mycket vingel vilket visade sig i poängen som landade på 11.900. I fristående visade Elina upp en otroligt fin stil och koreografi. Alla voltlängor satt och poängen 12.833 blev dagens 6:e högsta i redskapet och en final på söndag även i fristående för Eskilstunagymnasten. Elina avslutade dagen med ett fint hopp som gav poängen 11.833.

- Tävlingen har varit jätterolig! Jag är mest nöjd med mitt fristående, barr och bom är jag inte så nöjd med, men det har ändå varit roligt att tävla idag, säger Elina direkt efter tävlingen.

Person i tävlingsutstyrsel utför fristående artistisk gymnastik. Personen är mitt i ett hopp, i bakgrunden syns läktare med publik. 

Elina i fristående. Foto: Filippo Tomasi

I mångkampen slutade Elina på en otroligt fin 11:e plats med totalpoängen 48.766. Tränare Sebastian Melander är mycket nöjd med dagens resultat och poängterar hur stort det är med två grenfinaler på ett JEM där hela Europa finns representerat och konkurrensen är skyhög.

- Det är fantastiskt med två finaler så vi är verkligen nöjda. I vanliga fall ligger inte mästerskapen så tätt som de gör i år, det är på grund av corona som det blivit så, men trots det lyckas Elina ladda om från EYOF och genomföra en oerhört fin tävling. Sedan har hon mer kvar att ge, framför allt i barr där det blev en miss, säger Sebastian.

På söndag ser vi Elina i grenfinalerna, tävlingarna streamas här. Barrfinalen drar igång kl. 10.30 och 12.00 är det dags för fristående.

Alla resultat från dagen går att hitta här.

Publicerad: 2022-08-16

UPPTÄCK MER

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer