Friståendefinal för Jennifer Williams i världscupen

En bild

Under torsdagseftermiddagen tog sig Jennifer Williams vidare till final i fristående under världscupen i kvinnlig artistisk gymnastik i Doha. Poängen 13.133 är personbästa för Eskilstunagymnasten.

Jennifer hade en miss i sin barrserie igår men tog revansch direkt i dagens kval i fristående. Där genomförde hon ett strålande fristående som gav höga 13.133 poäng. Det är personbästa för Jennifer som placerar sig på tredje plats och är klar för final på lördag.

Efter fristående var det kval i bom för både Jennifer och klubbkompisen Nathalie Westlund. Tyvärr blev det ett fall för Jennifer men efter det samlade hon sig bra och avslutade starkt med dubbel grupperad salto som avhopp. Poängen blev 12.066 och 15:e plats. Nathalie tappade lite i utgångspoäng i sin serie som i övrigt var bra. Hon slutar precis efter Jennifer på 16:e plats med poängen 12.033.

Nu väntar vars en final i Doha för Nathalie och Jennifer. Nathalie är först ut med barrfinal imorgon (fredag) och sedan väntar friståendefinal på lördag. Finalerna streamas på figtv.sport.

Poäng och resultat från dagen finns här.

Foto: Filippo Tomasi från VM 2023

Publicerad: 2024-04-18

UPPTÄCK MER