Gymnaster sökes till studie om trygga idrottsmiljöer

I en ny studie där Gymnastikförbundet samarbetar med Gymnastik- och Idrottshögskolan söker vi dig som vill berätta mer om trygga idrottsmiljöer inom gymnastik.

Gymnastikförbundet har initierat och stödjer aktivt denna studie kring psykologisk trygghet inom gymnastik som ett led i det mycket viktiga arbetet att förstå och lära mer kring trygghetsfaktorer som påverkar risker att utsättas för emotionella övergrepp.

Vi söker dig som är:

  • aktiv på SM-nivå (eller högre) alternativt avslutat karriären för max 2 år sedan.
  • mellan 18-24 år.
  • tävlar/tävlat i truppgymnastik, artistisk gymnastik eller rytmisk gymnastik.
  • tränat inom din gymnastiska disciplin i minst 10 år.

- Ett sätt att minska uppkomsten av emotionella övergrepp är att arbeta för att skapa psykologisk trygghet. Genom intervjuer av gymnaster med erfarenhet av otrygga och trygga idrottsmiljöer vill jag ta reda på hur gymnaster beskriver trygghet samt vilka rekommendationer gymnaster ger för att uppnå trygga idrottsmiljöer, säger Tilia Aronsson som studerar på tränarprogrammet på GIH och genomför studien.

Ditt deltagande innebär att du är med på en intervju (ca 1 timme). Om detta låter intressant och du känner att du vill vara med och dela med dig av dina åsikter och tankar, kontakta Tilia Aronsson för mer information om studien och ditt deltagande.

Tilia Aronsson

Student Tränarprogrammet GIH

tilia.aronsson@student.gih.se

0768 – 93 39 35

Läs mer om studien här. Pdf, 140 kB.

Publicerad: 2021-11-24

UPPTÄCK MER