Strålande tävling för det svenska laget i manlig artistisk gymnastik på EYOF

Svenska laget med tränare uppradade framför matta på European Youth Olympic Festival

Idag har Luis Il-Sung Melander, Jacob Söderqvist och Jonathan Smith tävlat European Youth Olympic Festival (EYOF) i Slovakien och de hade en riktigt bra tävlingsdag.

Dagens tävling bestod både av den individuella mångkampen och en lagtävling. I lagtävlingen placerade sig Sverige på en 16:e plats och lyckades att uppnå sitt mål om en poäng mellan 149-152. Luis blev bästa svensk med en fin 24:e plats och en finalplats i ringar. Han hade kvalets högsta poäng i grenen!

Fin gymnastik genom hela tävlingen

Det blev en riktigt bra start på tävlingen för hela laget. Alla tre körde lugna och fina räckserier där de tog landningarna i avhoppen. Tävlingen fortsatte lika fint i fristående. Tredje rotationen var bygel som alltid är en nervös gren. Jacob körde bra och såg nöjd ut med sin serie efter landningen. Jonathan levererade ett bra program med en stark press upp i avslutande handstående. Luis visade även han upp en fin och stabil bygelserie.

I ringarna, som är Luis specialgren, gick det fantastiskt bra. Med en strålande serie tog han sig till fredagens final med dagen högsta poäng 13.600. De övriga två körde också stabilt och bra och tog sina landningar på ett fint sätt.

Hopp stod på tur och Jonathan stod på fötterna med några steg i landningen. Luis visade upp ett stabilt och kontrollerat hopp och Jacob hoppade bra med en fin landning.

Barr var killarnas sista gren. Jacob kämpde sig igenom på ett bra sätt, men lyckades tyvärr inte ställa avhoppet. Jonathan och Louis avslutade sina tävlingar på topp och visade upp två riktigt bra serier.

- Jag är stolt över deras samarbete och GO! Vi har två debutanter på mästerskap som går in och gör jobbet. Jacob (lagkapten) leder oss igenom första redskapet och bygel, det svåraste mentalt, och Luis visar att han har det som krävs för att nå finaler och leverera höga poäng, summerar en glad förbundskapten för juniorlandslaget Eddie Olsson.

I morgon inleder Elina Grawin sin tävling.

Tävlingarna streamas här

Resultat hittar du här

Publicerad: 2022-07-26

UPPTÄCK MER