GULD i ringar till Luis Il-Sung Melander på EYOF!

Luis biter i sin guldmedalj

Efter riktigt fina kvaltävlingar på EYOF i artistisk gymnastik tog sig både Luis Il-Sung Melander (Motus-Salto, Malmö) och Elina Grawin (Eskilstuna GF) vidare till grenfinaler i ringar och barr.

I tisdagens tävling i ringar hade Luis den bästa poängen av alla och i finalen lyckades han upprepa den fina serien från kvalet. Poängen 13.633, som var en liten höjning från kvalet, räckte till en fantastisk guldmedalj för gymnasten hemhörande i Malmö. Det är Sveriges första guld i manlig artistisk gymnastik på EYOF någonsin.

– Jag var lite osäker på hur det hade gått så jag vågade inte ta ut något i förskott. Jag var ganska nervös innan eftersom det blev lång väntan. Men det var ju skitkul ju, säger Luis Il-Sung Melander efter tävlingen.

Tränare och förbundskapten Eddie Olsson har svårt att kommentera guldet i Slovakien. - Jag har jobbat med Luis sedan han var sju år. Jag är otroligt stolt och emotionell just nu!

Luis med sin guldmedalj och tränaren Eddie brevid sig

Elina började väldigt bra i barren med sin fina stil i övningarna. Tyvärr blev det en stor miss och ett fall mitt i serien. Hon var snabbt uppe igen av avslutade mycket bra. Med fallet och poäng 10.566 blev det en åttonde plats i finalen som höll en mycket hög standard. Vann gjorde italienskan Martina Pieratti.

I morgon tävlar Elina sin andra final som är i bom. Finalerna startar klockan 14.00.

Resultat hittar du här

Tävlingarna streamas här

Publicerad: 2022-07-29

UPPTÄCK MER