Svenska Cupen 2023

I helgen avgjordes Svenska Cupen och Rikscupen i manlig artistisk gymnastik i Åkeshovshallen. Tävlingarna inleddes på lördagen med mångkamps- och lagtävlingarna och på söndagen avgjordes grenfinalerna. Totalt startade 106 gymnaster I alla klasser från de yngsta gymnasterna till seniorer.

Extra roligt att se var 17 startande gymnaster i Öppet program, en klass med mycket positiv utveckling under de senaste åren. Här erbjuds gymnaster som är 12 år och äldre att tävla på en alternativ tävlingsstege istället för Rikscupen-klasserna samt junior- och seniorklasser.

Svenska Cupen är kanske i första hand en lagtävling och en ovanlig tävling då både juniorer och seniorer tävlar i samma klass och i år startade 34 gymnaster från 12 föreningar i klassen. Ett av de större startfälten på senare år.

Svenska Cupen vanns återigen av Hammarbygymnasterna som länge dominerat lagtävlingar i Sverige och på andra plats kom Motus-Salto. Efter en spännande match mellan Lulegymnasterna och Halmstad Frigymnaster lyckades Lulegymnasterna upprepa prestationen från Lag-SM i våras och placerade sig på en tredjeplats.

MAG - SC HT2023

Prispallen i lagtävlingen på Svenska Cupen

Den individuella mångkampen på Svenska Cupen vanns av Luis Il-Sung Melander, Motus-Salto med poängen 76,099. På andra plats kom William Sundell, Hammarbygymnasterna och trea blev Joakim Lenberg, Motus-Salto.

Här hittar ni alla resultat.

Publicerad: 2023-11-21

UPPTÄCK MER