Flera grenmedaljer till Sverige under nordiska mästerskapen

En bild

Under söndagens grenfinaler vid NM och JNM i artistisk gymnastik blev det flera medaljer för de svenska gymnasterna. Både Nora Hanfelt, Filip Lidbeck och Luis Il-Sung Melander knep guld i sina finaler och fick kliva högst upp på pallen.

Grenfinalerna drog i gång kl. 12.00 på söndagen och för svensk del blev det medalj direkt. Junioren Milla Nyman kom in som reserv till hoppfinalen och tog verkligen till vara på chansen och hoppade till sig ett brons. Tävlingarna fortsatte sedan med flera fina serier av de svenska gymnasterna. På damsidan lyckades Nora Hanfelt köra en kanonserie i barr och slå personbästa och med det knep hon guldet på sitt första NM.

– Tävlingen var rolig och det gav mig mycket erfarenhet att få representera Sverige. Under finalen försökte jag bara njuta och kämpa med alla detaljer. Det blev en bra serie och jag är nöjd att jag höjde poängen från gårdagen, berättar Nora.

Svenskorna visade sig vara särskilt starka i just barr där det blev två medaljer i seniorfinalen och två i juniorfinalen. Maya Ståhl lyckades även hålla nerverna i styr i bomfinalen där hon tog en fin silvermedalj.

Även herrarna genomförde fina grenfinaler. I seniorernas friståendefinal körde Filip Lidbeck en svår serie med bra landningar och fick dela på guldet med isländska Valgarð Reinhardsson. Guld blev det även i seniorernas ringfinal där Luis Il-Sung Melander lyckades prestera ännu en tävling. Med sin svåra serie och fina utförande vann han med god marginal före tvåan.

För några av de svenska gymnasterna var helgens tävlingar ett steg vidare mot större tävlingar och inom kort kommer uttagningsbeskeden inför EM som avgörs senare i vår i Italien. För andra har det varit en väldigt bra erfarenhet att få representera Sverige. Vi säger stort grattis till alla fina prestationer!

Svenska medaljer i grenfinalerna:

Seniorer
Nora Hanfelt (GK Motus-Salto): Guld i barr
Maya Ståhl (Tidaholms GS): Silver i barr och silver i bom
Filip Lidbeck (Halmstad Frigymnaster): Guld i fristående
Luis Il-Sung Melander (GK Motus-Salto): Guld i ringar
David Rumbutis (All Star Gymnastics): Silver i bygel
Marcus Stenberg (Lulegymnasterna): Brons i ringar

Juniorer
Vilma Timlöv (Eskilstuna GF): Silver i barr
Emmy Malmberg (Stockholm Top Gymnastics): Brons i barr
Milla Nyman (All Star Gymnastics): Brons i hopp
Kaspar Ericsson (Lulegymnasterna): Brons i räck

Alla resultat och poäng från dagen finns här.

Hela Sveriges delegation vid NM och JNM 2024.

Publicerad: 2024-04-07

UPPTÄCK MER