Lina Sjöberg vidare till EM-final i DMT och herrarna i lagfinal

Lina Sjöberg kval EM

Idag inleddes EM i trampolin och DMT i Rimini. För seniorerna stod kvaltävlingar i DMT på programmet och svenskarna stod för fina insatser i den italienska värmen.

Prestationerna räckte till en finalplats för Lina Sjöberg, en lagfinal i herrarnas DMT, samt två reservplatser i herrarnas DMT-tävling.

Med delad högsta poäng i kvaltävlingen tog sig Lina Sjöberg (Uppsala GF) på ett lugnt och säkert sätt sig vidare till söndagens final. Det visar att den formen från förra veckans världscup håller i sig, något som lovar gott inför finalen. Lina delade poäng med Kirsty Way från Storbritannien.

Lina Sjöberg kval EM

Lina Sjöberg, stark i kvaltävlingen på EM i DMT. Foto: Filippo Tomasi

I herrarnas tävling där Sverige har ett starkt startfält i form av Jonas Nordfors (Upplands Väsby GK), Gustav Tingelöf (Uppsala GF), Adrian Lind (Uppsala GF) och Linus Oledal (Västra Frölunda TK) gjorde killarna bra ifrån sig under kvalet och tog sig som femte och sista lag vidare till fredagens final. För Linus Oledal och Jonas Nordfors räckte det nästa hela vägen in i den individuella finalen, där Linus är andra och Jonas tredje reserv.

Niklas och Jonas

Jonas Nordfors med tränare Niklas Grönström, EM-kval i DMT. Foto: Filippo Tomasi

I juniorernas tävling visade Tuva Stjärnborg (Klippans GK) och Hilma Pettersson (Västra Frölunda TK) upp fin hoppning i den individuella trampolinhoppningen. Med två riktigt bra serier tog sig Tuva vidare till semifinal.

Tuva och Hilma

Tuva och Hilma efter en riktigt bra kvaltävling på JEM i trampolin. Foto: Filippo Tomasi

Publicerad: 2022-06-29

UPPTÄCK MER