Hem / Utbildning / Utbildningsrevisionen / Konvertera kurs

Konvertera kurs

På denna sida hittar du:

1. Träningslära och ledarskap ersätter Teori steg 1-3
OBS! Period för konvertering är den 1 januari-31 december 2021

2. Nya kurser i truppgymnastik
OBS! Period för konvertering är den 1 augusti-31 december 2021.

3. Övriga kurser

4. Frågor och svar


1. Träningslära och ledarskap ersätter Teori steg 1-3

Den 1 januari 2021 lanserar Gymnastikförbundet helt nya kurser i träningslära och ledarskap. Dessa ersätter nuvarande teorikurser (steg 1-3). Detta innebär att alla discipliner får tillgång till nya kurser med delvis nya teorier och nytt innehåll.

Innehåll för de nya kurserna i träningslära
Innehåll för de nya kurserna i ledarskap

I och med att de nya kurserna ersätter befintliga kommer förkunskapskraven att ändras för samtliga discipliner. Dessa gäller från och med 1 januari 2021 och kommer eventuellt att justeras något den dagen respektive disciplins nya teknik- och metodikkurser lanseras.

Förkunskapskrav f r o m 2021 för träningslära och ledarskap

Som aktiv tränare förväntas konvertera dina gamla kurser till det nya systemet och du förväntas hålla konverteringsperioden. Period för konvertering är den 1 januari-31 december 2021.

Klicka här för att konvertera:
Teori steg 1-3 → Träningslära och ledarskap

På länken finns även ett enkelt frågebatteri. 


Film som visar hur du konverterar Teori steg 1-3 till Träningslära och ledarskap:


2. Nya kurser i truppgymnastik

Den 1 augusti 2021 lanseras nya teknik- och metodikkurser i truppgymnastik.

Innehåll för de nya kurserna i truppgymnastik

Förkunskapskrav och konverteringsnyckel för truppgymnastik

Som aktiv tränare förväntas konvertera dina gamla kurser till det nya systemet och du förväntas hålla konverteringsperioden. Period för konvertering är den 1 augusti-31 december 2021.

Detta gäller licenser för tidigare kurser i truppgymnastik (gamla): Steg 1-4 är giltiga fem år från utbildningstillfället även efter 31 december 2021. Du behåller licensen för de övningar du erhållit på steg 1-4 under giltighetstiden, därefter endast de övningar som ingår i den kurs du konverterat till under höstterminen 2021.

Observera att de nya kurserna i truppgymnastik i redskap har en annan fördelning av övningar då tumbling och trampett slagits ihop till en kurs. Du hittar det nya innehållet för respektive redskaps-kurs under Truppgymnastik. 

Klicka här för att konvertera:
Truppgymnastik (gamla) → Truppgymnastik (nya)

På länken finns även ett enkelt frågebatteri. 


Film som visar hur du konverterar Truppgymnastik (gamla) till Truppgymnastik (nya)


3. Övriga kurser

Ny baskurs

Den 1 oktober 2019 lanserades Gymnastikens baskurs - träning och tävling, som då ersatte tidigare Baskurs Barn och Ungdom. Ingen konvertering krävs.


Domarkurser

Domarkurser innefattas ej av utbildningsrevisionen; och ingen konvertering sker. Följ däremot uppdateringar som sker i samband med regeländringar! 


4. Frågor och funderingar?

För funderingar kring konvertering av tidigare kurser; ta del av våra dokument med förkunskapskrav och konverteringsnycklar. Vi samlar kontinuerligt vanliga frågor & svar. Vi tar emot frågor via This is a mailto link - hjälp oss gärna att hantera frågor i snabb takt genom att samla ihop er föreningsvis. Undrar du vilka kurser du har sedan tidigare kan du gärna vända dig till ditt regionala kansli