Truppföreläsningar HT -23

Under det senaste året har antalet skador inom disciplinen trupp visat sig öka och flertalet av skadorna har bedömts som allvarliga. Den stora ökningen av skador sker främst vid tävlingar arrangerade på Code of Points (CoP). Med det som bakgrund vill vi nu bjuda in ledare, som har gymnaster tävlande på CoP, till en serie av föreläsningar med fokus på skador och återgång till träning. Syftet är att förbygga och minska antalet allvarliga skador inom truppgymnastiken.

Ta del av inbjudan och anmäl dig här! Pdf, 119 kB.

Föreläsningarna är digitala och kostnadsfria. Varje föreläsning hålls två gånger, en på dagtid och en på kvällstid, för att så många som möjligt ska kunna delta. Föranmälan krävs för deltagande. Föreläsningarna kommer att spelas in.


Statistik och skador, 25 september:
Anna-Karin Wikström leg. fysioterapeut, berättar om statistiken. Vad är det vi ser idag som fysios/sjukvårdare och vad bör vi uppmärksamma?

Missade du förelsningen? Ta del av förelsäningen här!

Fötter, 16 oktober: Ilka Kamrad, förbundläkare, berättar om skador på fötter. Vilka är de vanligaste skadorna? Hur skapar vi goda förutsättningar för återgång till träning efter skada? Tips på övningar!

Missade du föreläsningen? Ta del av föreläsningen här!

Knän, 8 november: Johanna Nillsson, leg, fysioterapeut, berättar om skador på knän. Vilka är de vanligaste skadorna? Hur skapar vi goda förutsättningar för återgång till träning efter skada? Tips på övningar!

Missade du föreläsningen? Ta del av föreläsningen här!

Träningsbelastning och progression landning, 21 november: Stefan Höög, doktorand i Idrottsvetenskap, leg
naprapat och landslagstränare i truppgymnastik, pratar om träningsbelastning och progression. En bra landning är målet! (denna föreläsning kommer inte att filmas!)

Missade du föreläsningen? Ta del av föreläsningens PP här! Pdf, 1 MB.

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer