Förbundskaptenen i rytmisk gymnastik lämnar sitt uppdrag

Efter snart fyra år som förbundskapten för landslaget i rytmisk gymnastik har Katja Samsonova valt att kliva av sitt uppdrag.

Vid årsskiftet 2019 tog Katja Samsonova på sig förbundskaptensrollen i landslaget i rytmisk gymnastik. Hon och hennes team har under fyra år arbetat med den idrottsliga utvecklingen där gymnasternas mående samt att utvecklas i ett positivt sammanhang har varit viktiga komponenter.

I början av oktober 2022 fattade Gymnastikförbundet beslut om att återaktivera Katjas uppdrag som förbundskapten för den rytmiska gymnastiken efter åtta månaders paus och uppföljning utifrån kritik av ledarskapet inom den rytmiska gymnastik, där förbundskaptenen var en namngiven person. Nu har Katja själv valt att avsluta sitt uppdrag.

- Det är tråkigt att Katja har valt att lämna sitt uppdrag som förbundskapten. Jag har samtidigt förståelse för varför hon lämnar, där den personliga hälsan ska komma först. Jag vill betona att vi har ett samlat förtroende för Katja och det ledarskapet hon har uppvisat som förbundskapten inklusive den reflektion över sitt ledarskap över tid som hon gjort, och jag vill tacka henne för hennes insatser under perioden, säger elitchef Jonas Juhl Christiansen.

- Min ambition har varit att fortsätta som förbundskapten under 2023, men det uppkom ett behov av att minska på den totala arbetsbelastningen samt att prioritera mitt heltidsarbete och min familj. Därav tog jag nyligen ett beslut om att lämna uppdraget. Jag vill rikta ett stort tack till mina kollegor för ett gott samarbete genom åren. Jag vill även rikta ett extra stort tack till alla fantastiska gymnaster och deras tränare som jag har fått lära känna. Jag önskar alla ett stort lycka till framöver, säger Katja Samsonova.

Här och nu kommer landslagschef Jimmy Ekstedt att täcka upp för den vakanta rollen som förbundskapten för landslaget i rytmisk gymnastik.

Publicerad: 2023-01-01

UPPTÄCK MER