Seriestart - Riksserien 1

Svensk RG möttes upp i ett vintrigt Södertälje i början av april för den första av tre serietävlingar för säsong 2023.

Svensk RG har växt på ett strålande sätt under de senaste åren och någon pandemi-effekt syns inte av i antalet startande. Det gjorde att vi fick intensiva och långa tävlingsdagar där domare, tränare, gymnaster och funktionärerna i Södertälje GSF gjorde ett strålande jobb för att hålla tidsplanerna och få ihop en smidig tävling.

På lördagen fick vi se våra juniorer som numera är uppdelade i tre olika åldersklasser i BAS samt en blandad FIG-klass. I den yngsta junior BAS-klassen vann Alua Almakova från Nevis RGK före Lamulie Drexel, Södertälje GSF och Karya Atmaca Stockholm RG. Säkerhet och att klara sina svårigheter och kast visade sig vara nyckeln i den här klassen.

Riksserien 1  - Junior BAS 2010

Därefter var det dags för våra andra års juniorer att inta scenen och där segrade Jönköpingsgymnasten Alice Löfqvist före Emilia Schultze, GF Nikegymnasterna och Michele Sienkiewicz från Stockholm RG. I den äldsta junior-BAS klassen fick vi en klar seger av Linn Anderud från Halmstad RG som genomförde sina program säkert. Silver i den här klassen fick hemmatjejen Aleksandra Pochec, Södertälje GSF och bronset gick norrut till Thilde Rolén från Örnsköldsviks GK.

Riksserien 1 - Junior BAS 2009
Riksserien 1 - Junior BAS 2008

Junior-FIG-klassen var en helt öppen historia då många av fjolårets duktiga gymnaster har tagit steget över till seniorklassen. Dagens vinnare blev till slut Daria Rezova, Nevis RGK med tvåan Svea Kareståhl, Örnsköldsviks GK och Stråssa GFs Lowa Andersson därefter.

Riksserien 1 - Junior FIG

Lördagen avslutades med DuoTrio-tävlingen där vi tyvärr fick en del missar, troligtvis beroende på längre målbild som ett framtida SM och NM 2024. Säkrast var dock Halmstad RGs duo med Linn Anderud och Ella von Haartman som vann före Södertälje-tjejerna Evelina Nilsson och Saga Elfvendahl. Bronset bärgades hem till Linköping och GF Nikegymnasterna via Maria Mahmoudpoor och Eleonora Breska.

Riksserien 1 - DT Junior

Seniorernas DT var det idel gamla bekantingar på startlistan men tyvärr en del manfall på grund av sjukdom. Stråssa GFs Sofia Bergquist och Tiara Nziza vann här efter två jämna program framför Ida Önnegren och Maja Isaksson från GCF Uppsala. Samma förening fick med sig bronspengen hem via Hanna Stenhammar och Alice Rannström.

Juniortruppen vanns av GF Nikegymnasterna som har en spännande satsning i trupp som vi längtar efter att få se fortsättningen på.

Riksserien 1 - DT Senior
Riksserien 1 - Juniortrupp

Där knöts säcken ihop för lördagen och det blev en väl förtjänad god natts sömn innan vi samlades åter igen tidig söndag morgon för seniorernas tävling. Med nästan 50 anmälda senior-gymnaster är det här ett stort steg för Svensk RG som på ett fåtal år har gått från ca tio seniorgymnaster. Det är fantastiskt att se utvecklingen och hur våra föreningar ständigt jobbar för att förbättra sitt progressionstänk.

I BAS-klassen för våra nybakade seniorgymnaster vann Nevis RGKs Leonora Olsson före Örnsköldsviks GKs Melanie Wennman och GCF Uppsalas Viktoriya Pelikhataya.

Riksserien 1 - Senior BAS 2007

I den andra senior-BAS klassen fick vi också se en Nevis-tjej högst upp nämligen Kazandra Nordberg Wallenberg. Här fick Linnea Gardell, C4-gymnasterna, Kristianstad silver och Maja Isaksson GCF Uppsala brons.

Riksserien 1 - Senior BAS

I FIG-klassen segrade vår regerande svenska mästarinna Alva Svennbeck från GCF Uppsala före klubbkompisen Emma Göransson. Bronsen hittade till Staffanstorp och Nevis RGKs Tuva Dustler.

Riksserien 1 - Senior FIG

Därmed avslutades två intensiva tävlingsdagar. Nästa gång serien möts har vi åkt söderut till Staffanstorp i mitten av maj.
Se alla resultat från Riksserien 1 här.

Publicerad: 2023-04-25

UPPTÄCK MER